x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Frumuseţe unde nu te aştepţi

Frumuseţe unde nu te aştepţi

de Vlad Teodorescu    |    08 Mar 2008   •   00:00
Frumuseţe unde nu te aştepţi

Doamna colonel este o femeie conştientă de calităţile ei. Enumeră energia deosebită, pregătirea profesională şi sportivă care au constituit un atu în plus. Întrebată dacă şi aspectul fizic a ajutat-o, nu ezită să-şi exprime deschis părerea: "Dacă eşti şi urâtă şi proastă, ai două minusuri. Dacă zici că are câte puţin din toate, merge. Dar dacă eşti şi frumoasă, şi a dracului, şi deşteaptă, atunci e cel mai bine".

Doamna colonel este o femeie conştientă de calităţile ei. Enumeră energia deosebită, pregătirea profesională şi sportivă care au constituit un atu în plus. Întrebată dacă şi aspectul fizic a ajutat-o, nu ezită să-şi exprime deschis părerea: "Dacă eşti şi urâtă şi proastă, ai două minusuri. Dacă zici că are câte puţin din toate, merge. Dar dacă eşti şi frumoasă, şi a dracului, şi deşteaptă, atunci e cel mai bine".

Un recent studiu dat publicităţii de (aceiaşi) neobosiţi cercetători americani relevă faptul că cea mai sexi meserie în ţara Unchiului Tom este considerată aceea de pompier. Naţiune română, fii mândră, avem şi noi sexi pompieriţa noastră! Este colonel, este pompier, este multiplă campioană mondială la sport şi probabil una dintre cele mai frumoase femei care au îmbrăcat haina militară. În spatele imaginii care a tăiat răsuflarea colegilor de pe trei continente se poate ghici însă abia disimulat profesionistul celei care are în subordine, pe linia prevenirii incendiilor, obiective de grad zero precum Palatul Parlamentului, Administraţia Prezidenţială şi Guvernul României.


ADRENALINA, BAT-O VINA! Din 100 de femei, 99 ar fi ales cu siguranţă o altă meserie. Nu însă şi Mirela Navrea. Acum, după aproape 16 ani de uniformă şi sute de intervenţii în lupta cu focul, motivaţia gestului pare simplă: "Fiindcă aşa am simţit că pot face bine oamenilor". Despre nevoia de aventură şi surplusul de adrenalină nu suflă un cuvânt. Dar se citeşte în ochi. Ingineriţă în promoţia ’90, Mirela Navrea nu s-a simţit bine niciodată la locul de muncă, undeva la o fabrică de mase plastice. Întâlnirea cu "focul" meseriei viitoare avea să se producă atunci când o echipă de pompieri a venit să inspecteze obiectivul. Trataţi cu o cafea cum numai ea ştia să facă, ofiţerii i-au propus să vină la ei la unitate, fiindcă le-ar prinde bine o astfel de cafea după nopţile petrecute în misiuni. Ingineriţa a luat invitaţia în serios, a zis "da" şi s-a prezentat la cel mai greu examen din viaţa ei. Aşa a devenit prima femeie ofiţer la Pompieri. De când a devenit "salamandră" cu acte în regulă, Mirela Navrea nu a ratat nimic din munca de pompier. Cu toate că a căpătat "din prima" gradul de locotenent, a început misiunile eroice de stingere a ultramegamediatizatelor incendii cu... strângerea furtunului şi căratul branşamentelor. Au urmat misiuni în care viaţa şi reuşita i-au atârnat la propriu de un fir de păr la peste 50 de metri înălţime. O dată cu avansarea în grad, vremea intervenţilor pe teren a trecut, în prezent ocupându-se de prevenţie, fiind şef de birou PSI – obiective speciale la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti.


LA CAZARMĂ CA LA CAZARMĂ. Faptul că sportul este prima dragoste poate fi ghicit cu uşurinţă prin fiecare por, prin fiecare mişcare. Până acum a participat la competiţii ale pompierilor şi poliţiştilor pe trei continente şi a adus ţării medalii de aur, argint şi bronz. I s-a cântat imnul naţional de multe ori, dar cel mai mult a impresionat-o faptul că a fost întâmpinată în 2006, în aeroport la întoarcerea din Hong Kong (alături de restul echipei) cu fanfara militară! Privită în sala de antrenament, Mirela Navrea are parcă ceva din reclama la o celebră marcă de acumulatori, fiindcă rezistenţa ei pe aparatele de forţă durează şi durează şi durează...! Cu toate acestea, nu pare genul care să provoace sexul tare la un skandenberg doar pentru a arăta cine este şeful. Înconjurată la serviciu aproape numai de bărbaţi, preferă să pună lucrurile la punct cu tact, dar şi cu fermitate, chiar dacă, nivelul maxim a fost acela al "glumiţelor fără perdea", înăbuşite de cele mai multe ori din faşă.


Copilul, cea mai de preţ victorie

Pe cât este de tăioasă când răspunde despre cariera profesională sau cea sportivă, pe atât devine de "civilă" atunci când vorbeşte despre familie. Îşi răsuceşte verigheta şi încearcă să mascheze tremurul vocii când povesteşte despre fiul ei, Adrian Ştefan. Ce îşi mai poate dori în viaţă? Sănătate pentru ea şi ai ei. Şi poate alte medalii pentru România la vară în Orlando şi Liverpool. Se gândeşte şi la onoarea de a deveni prima femeie general la pompieri. Toate acestea la un loc constituie definiţia împlinirii.
 
 

×
Subiecte în articol: ediţie specială