x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Iliescu preia fraiele PSD

Iliescu preia fraiele PSD

19 Dec 2004   •   00:00

Desi nu si-a dus pana la capat mandatul de sef al statului, presedintele Ion Iliescu a decis sa se implice activ in viata de partid a PSD.

UNITATE. Presedintele Ion Iliescu le-a transmis liderilor locali ai PSD sa nu se lase influentati de alte partide
Sambata, el a participat la o videoconferinta cu organizatiile judetene ale formatiunii de guvernamant, prilej cu care filialele PSD au fost informate despre revenirea lui Iliescu in fruntea partidului, au declarat surse din partidul de guvernamant, citate de Mediafax. Potrivit acestor surse, conducerea PSD si presedintele Iliescu au incercat sa-i mobilizeze pe liderii locali, care au fost indemnati sa stranga randurile si sa nu se lase influentati de celelalte partide.

Conducerea PSD a facut apel la unitate si le-a transmis liderilor locali ca partidul mizeaza in continuare pe formarea majoritatatii parlamentare cu UDMR, PUR si grupul minoritatilor nationale.

CRITICI. In alta ordine de idei, PSD l-a criticat pe presedintele ales, Traian Basescu, pentru ca "s-a grabit" sa-l propuna drept premier pe Calin Popescu Tariceanu. In opinia acestei formatiuni, Basescu a incalcat "grav" prevederile constitutionale. "Presedintele ales l-a nominalizat pe seful guvernului inca inainte de depunerea juramantului in fata Camerelor reunite, fara a se consulta cu partidele reprezentate in Parlament", ceea ce inseamna incalcarea articolului 103-alineatul 1 din Constitutie", precizeaza un comunicat de presa al PSD. Formatiunea de guvernamant i-a solicitat lui Traian Basescu "sa procedeze la consultari cu partidele reprezentate in Parlament, dupa depunerea juramantului, in vederea desemnarii candidatului la functia de prim-ministru in baza formulei de majoritate parlamentara ce urmeaza a se contura". (Silviu Sergiu)

×
Subiecte în articol: psd eveniment