x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Intalnire: Sfetnici - ziarişti pentru Băsescu

Intalnire: Sfetnici - ziarişti pentru Băsescu

de Oana Stancu Zamfir    |    23 Apr 2007   •   00:00
Intalnire: Sfetnici - ziarişti pentru Băsescu

Inainte de a se răzgandi in privinţa demisiei sale, Traian Băsescu a avut vineri la Cotroceni o intalnire cu caţiva "formatori de opinie", aşa cum i-a descris staff-ul său pe jurnaliştii şi pe editorialiştii invitaţi de preşedinte la o discuţie informală.

Inainte de a se răzgandi in privinţa demisiei sale şi a organizării de alegeri anticipate, premierul Tăriceanu s-a intalnit la un restaurant din Snagovcu Dinu Patriciu şi directorul Ziua, Sorin Roşca Stănescu. Informaţia a fost dezvăluită atunci chiar de Traian Băsescu, după ce Elena Udrea fusese cea care "surpinsese" scena de la Snagov.

Inainte de a se răzgandi in privinţa demisiei sale, Traian Băsescu a avut şi el vineri la Cotroceni o intanire cu caţiva "formatori de opinie", aşa cum i-a descris staff-ul său pe jurnaliştii şi editorialiştii invitaţi de preşedinte la o discuţie informală. Este vorba despre Andreea Pora şi Sabina Fati (şeful Departamentului Eveniment Romania Liberă, respectiv editorialist la aceeaşi publicaţie), Gelu Trandafir (membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului la propunerea Preşedinţiei şi editorialist la aceeaşi Romania Liberă), Ioana Lupea (editorialist Evenimentul zilei), Cătălin Avramescu (editorialist Cotidianul) şi Andrei Gheorghe (realizator Realitatea TV). Şeful statului i-ar fi informat pe aceştia despre intenţia de a nu mai demisiona, pusă pe seama faptului că adversarii săi politici plănuiesc să-i interzică să mai candideze, dar şi despre strategia sa de acum inainte. Intalnirea a fost confirmată de Andrei Gheorghe, in emisiunea sa de vineri seara de la Realitatea TV.

PROMOVARE. Relaţiile lui Traian Băsescu cu unii jurnalişti, tot de pe la publicaţiile amintite, este notorie. Recent, el i-a propus pe Sever Voinescu şi Traian Ungureanu (ambii editorialişti la Cotidianul) pentru posturile de ambasador al Romaniei la Washington, respectiv Londra. Premierul Tăriceanu a refuzat să semneze insă desemnarea lui Ungureanu, recunoscut pentru opinii extrem de favorabile şefului statului, in timp ce Parlamentul a refuzat să-l avizeze pe Voinescu pentru Statele Unite.

DOSARE. In urma intalnirii au apărut insă şi informaţii despre anumite dosare pe care Traian Băsescu ar intenţiona să le folosească in această perioadă de campanie şi despre care le-ar fi vorbit jurnaliştilor invitaţi. Ar fi vorba despre afacerea Petromidia, aşadar tot despre Dinu Patriciu, prietenul premierului Tăriceanu, şi despre dosarul "Banca Agricolă", a acuzat directorul Ziua, Sorin Roşca Stănescu, in emisiunea "Ştirea Zilei" de la Antena 3. Dacă informaţia se va dovedi a fi adevărată, ea ar arăta că preşedintele foloseşte justiţia in scopuri politice. Joi seară, in Piaţa Universităţii, el a anunţat că incepand de luni va spune "adevărul despre această guvernare".

×
Subiecte în articol: basescu eveniment