x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ivan Sztojka s-a predat poliţiei maghiare!

Ivan Sztojka s-a predat poliţiei maghiare!

de Ovidiu Ciutescu    |    13 Feb 2009   •   00:00

material actualizat 12:52 • Înainte de a se preda, Sztojka le-a trimis o scrisoare părinţilor, în care le spune că nu el l-a ucis pe Marian Cozma şi că doar a fost într-un loc nepotrivit, într-un moment nepotrivit.



Reprezentanţii Poliţiei din Veszprém au informat că suspectul Ivan Sztojka s-a prezentat în jurul orei 2,30, în noaptea de joi spre vineri, la sediul instituţiei îsoţit de avocatul său şi de membri ai familiei.

Bărbatul de 27 de ani a fost reţinut, după audierea sa, care a durat cinci ore, s-a cerut arestarea sa preventivă sub acuzaţia de omor şi lovituri cauzatoare de moarte şi asocierea, împreună cu ceilalţi doi suspecţi reţinuţi în Austria,  în vederea comiterii de infracţiuni.

Avocatul său, Drescher Ivor, a precizat, pentru televiziunea maghiară MTI, că Sztojka s-a declarat nevinovat în faţa acuzaţiilor aduse. Sztojka nu a negat prezenţa sa la faţa locului, dar spune că nu a fost martor al crimei.

El a mai declarat despre clientul său că nu face parte din nicio organizaţie criminală şi că nu are legături cu lumea interlopă, faptul că are totuşi antecedente penale, fiind condamnat în două rânduri de către instanţă, o pedeapsă cu suspendare iar cea de-a doua la muncă in folosul comunităţii, nu pot fi considerate ca incriminatorii în acest sens, infracţiunile comise fiind minore.

Drescher a mai declarat ziariştilor că nu cunoaşte sursa veniturilor clientului său şi că ceea ce a apărut în presă despre starea materială a acestuia sunt exagerări, dând exemplu faptul că Sytojka nu este propietar al unui Mercedes, aşa cum apare într-o fotografie postată pe un site de socializare, ci al unui VW Golf.  

Drescher a declarat că Stojka nu i-a dezvăluit locul în care s-a ascuns începând de duminică noapte, şi că nici el nu i-a cerut detalii despre aceste aspecte. El a spus că a fost contactat joi de părinţii lui Sztojka şi că a luat legătura cu poliţia din Veszprem imediat ce şi-a întâlnit clientul. Avocatul nu a dezvăluit presei amănunte din declaraţia dată de clientul său poliţiei despre cum au decurs evenimentele tragice de duminică noapte.

Poliţiştii au anunţat că vor oferi noi informaţii în această privinţă în cursul zilei de astăzi.

Toţi cei trei suspecţi daţi în urmărire sunt acum reţinuţi, în urma unor operaţiuni fulger ale poliţiştilor ungari şi austrieci, care, potrivit presei de la Budapesta, au fost ajutaţi de Serviciile Secrete.

Cei doi atacatori reţinuţi duminică seara în Austria, Raffael Sándor şi Németh Gyõzõ, urmează să fie extrădaţi în Ungaria.

×
Subiecte în articol: special