x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Jandarmeria – braţul înarmat al PDL

Jandarmeria – braţul înarmat al PDL

22 Ian 2012   •   15:54
Jandarmeria – braţul înarmat al PDL

Cele mai grave momente din cronica protestelor din Piata Universitatii. Prima: miscarea strategica a introducerii derbedeilor in Piata. A doua, in stransa legatura cu prima: aparitia la Universitate si apoi la sediul central al PDL, in Modrogan, a maiorului Iulian Gogu, seful Serviciului cercetare-documentare din cadrul Directiei cercetare documentare si combaterea faptelor antisociale, din Jandarmeria Municipiului Bucuresti. Directia are indicativul UM 0575 si are sediul in Ilfov, pe Centura. Este proba ca sub pretextul apararii manifestantilor contra violentelor, Jandarmeria a facut jocul PDL-ului.

Va reamintiti. De-o parte, protestatarii ingroziti, de cealalta, jandarmii si batausii, intr-o strategie inversa: de exacerbare a violentelor pe un spatiu cat mai mare, cu pierderi cat mai semnificative.


Televiziunile transmiteau un peisaj halucinant, protestatarii treceau pe planul secund, erau uitati, centrul Bucurestiului era pulverizat. Vedete erau haitele cu fete acoperite de fulare, fugarite bezmetic dincolo de Piata Unirii. Actiunea jandarmilor confirma teza PDL-ului: protestele erau violente. Coloana a 5-a isi facuse datoria. |n joia violentelor, huliganii bine "sustinuti“ creasera panica si diversiune. Puterii ii era frica de liniste.

Ideea fixa "lasati carosabilul liber!“ a fost prostia cu care jandarmii au terorizat miile de oameni din Piata, ca sa le ramana protestele in gat, sa fie rapusi prin sufocare.

Istoric. De la protestul politistilor in pragul Cotroceniului, din care Piata de azi a preluat strigatul "Iesi afara, javra ordinara!“, Politia si-a pierdut locul din inima presedintelui si a conducerii PDL. Ca in principiul vaselor comunicante, s-a inaltat falnic Jandarmeria. Cu buget de "razboi“, cu o conducere remaniata, dupa rasunatorul scandal al promovarilor prin frauda. Guvernul Boc a dat anul trecut Jandarmeriei bani cu ghiotura. Fonduri iresponsabile in raport cu starea economiei, cu bugetele penibile ale sanatatii sau invatamantului, dar in stare sa asigure institutiei munitie de razboi, in cazul in care evenimentele ar degenera si s-ar pierde carosabilul. Munitie si echipamente peste tot ce a vazut Atena. Prezente in Irak si Afganistan.

Prima consecinta a "remanierii“ vechii conduceri este asezarea colonelului Gavrila in fruntea Jandarmeriei. Omul, care in subordinea directa a ministrului Igas, a facut ordine, producand dezordine, in joia huliganilor. Dezordine asistata de maiorul Gogu, ofiter al Jandarmeriei, aflat la datorie in Piata, dar si in Modrogan. Partizanatul politic este evident. Faptul, deosebit de grav in plan politic, dovedeste ca Jandarmeria este armata personala a PDL. Circumstantele, de o deosebita gravitate, impun ca un punct important in discutiile dintre putere si opozitie sa fie legat de depolitizarea aparatului de stat, de la directorul de scoala pana la seful Jandarmeriei.

Manifestatia pasnica a avut nevoie de provocari pentru a servi ideea pedelista a manifestarilor violente. |n momentele provocate, jandarmii au batut de au rupt. Chiar si in timpul manifestatiei pasnice, in numele idioteniei protejarii carosabilului. Apelul racnit "Carosabilul liber“ este smecheria jenanta prin care Jandarmeria se straduieste din rasputeri sa protejeze PDL-ul de ocuparea nelimitata a Pietei Universitatii. {i, asa cum s-a vazut, cel mai mare miting de protest din istoria Romaniei a fost spart in cinci minute.

Cine conduce Jandarmeria Romana?
Colonelul Costel Gavrila – Inspector general al Jandarmeriei Romane. A fost imputernicit la conducerea institutiei in 17 ianuarie 2011, inlocuindu-l pe Olimpiodor Antonescu, demis de Traian Igas in urma scandalului angajarilor ilegale din Jandarmerie. Inainte de a ajunge la conducerea Jandarmeriei Romane, colonelul Gavrila a fost seful jandarmilor din judetul Dambovita. Din CV-ul colonelului aflam ca intre 1984 si 1987 a terminat Scoala de Ofiteri Jandarmi Baneasa. Problema este ca Jandarmeria nu prea exista pe vremea lui Ceausescu. Mai exact, la Baneasa functiona Scoala de Ofiteri de Securitate. O scoala 'cu traditie“ pentru sefii din Jandarmerie, caci CV-ul prim-adjunctului Jandarmeriei, Faur Adrian, il recomanda ca absolvent in aceeasi serie cu actualul sef Gavrila.

Colonel Faur Adrian – Prim-adjunct al inspectorului general si sef al Statului Major al Jandarmeriei Romane. A fost imputernicit in aceasta functie in 17 ianuarie 2011, inlocuindu-l pe prim-adjunctul de atunci, Nicolaie Rugina. Din 2007 pana in 2011 a fost inspector-sef in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Covasna.

Neculai Bontic – Din 2005 este adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Romane. Pana in 2005 a fost adjunctul comandantului pentru logistica la Comandamentul de Jandarmi Teritorial Constanta.

×