x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Joe Jackson: "Michael nu era pregătit pentru cele 50 de concerte"

Joe Jackson: "Michael nu era pregătit pentru cele 50 de concerte"

14 Iul 2009   •   00:00
Joe Jackson: "Michael nu era pregătit pentru cele 50 de concerte"
Sursa foto: Michael Buckner/Getty Images North America

Tatăl lui Michael Jackson a declarat, ieri, că fiul său nu era pregătit să susţină cele 50 de concerte programate la Londra şi că organizatorii au inclus prea multe spectacole în acest turneu, ce ar fi trebuit să marcheze revenirea pe scenă a starului.



Joe Jackson, în vârstă de 79 de ani, a declarat într-un interviu acordat postului de televiziune american ABC că starea sănătăţii fiului său, care trebuia să facă faţă unui program artistic mult prea încărcat, îl îngrijora, scrie AFP, citată de Mediafax.

"Michael şi-a dat acordul pentru 10 concerte. Ei (organizatorii, n.r.) au adăugat apoi prea multe spectacole", a continuat Joe Jackson, referindu-se la seria de 50 de concerte programate la O2 Arena din Londra, începând de luni.

"Eram îngrijorat pentru sănătatea lui (...) Ştiam că Michael nu putea să susţină toate aceste concerte fără întrerupere, pentru a se odihni", a adăugat Joe Jackson.

Consilierul financiar al lui Michael Jackson declarase deja pentru ABC News că starul american "nu era pregătit" şi nu se afla într-o condiţie fizică suficient de bună pentru a reuşi în tentativa lui de a reveni pe scena muzicală internaţională, după o pauză de mulţi ani.

La rândul său, Randy Phillips, directorul AEG Live, organizatorul concertelor de la Londra, a declarat pentru ABC că ideea creşterii numărului de concerte, de la 31 la 50, i-a aparţinut chiar lui Michael Jackson şi că acesta era "într-o formă excelentă" în timpul repetiţiilor.

Totuşi, trupul neînsufleţit al lui Michael Jackson prezenta numeroase urme de înţepături de ace de seringă, potrivit unei surse din cadrul poliţiei americane, care investighează circumstanţele morţii starului, a cărei declaraţie a fost citată de posturile de televiziune ABC şi CNN.

La aproape trei săptămâni de la moartea celebrului cântăreţ, dependenţa sa de medicamente şi rolul pe care l-au avut medicii săi în această tragedie se află în centrul anchetei poliţiei americane. Săptămâna trecută, Institutul medico-legal din Los Angeles a cerut în mod oficial mai multor medici ai celebrului cântăreţ să remită dosarele medicale ale starului, potrivit publicaţiei Los Angeles Times, care a citat surse din poliţia americană.

În acelaşi interviu acordat postului ABC, tatăl lui Michael Jackson a declarat că el crede că Michael "a fost victima unei crime". Totodată, Joe Jackson a declarat că nu era la curent cu faptul că fiul său era dependent de medicamente. "Nu cunoşteam nici măcar numele medicamentelor pe care le lua Michael", a explicat Joe Jackson, care va împlini 80 de ani pe 26 iulie.

El a concluzionat: "Toate medicamentele pe care (Michael Jackson, n.r.) le lua trebuia să îi asigure liniştea de care avea nevoie, pentru că el lucra foarte mult. Aceste medicamente trebuia să îl ajute să adoarmă. Dar el nu s-a mai trezit niciodată. Michael a murit în somn".

Michael Jackson a decedat pe 25 iunie, la Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac. (V.A.)

×