x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Mama Bercea intelectuala nu crede în fraudare

Mama Bercea intelectuala nu crede în fraudare

de Andreea Căprescu    |    25 Ian 2010   •   00:00
 Mama Bercea intelectuala nu crede în fraudare

Maria Bercea, mama vicepreşedintei AEP, Ana Maria Pătru, vorbeşte despre incidentul în care a fost implica­tă fiica sa la alegerile europarlamentare. Deşi Ana Ma­ria Pătru a petrecut în noaptea numărării voturilor ală­turi de Traian Băsescu, EBA şi alţi lideri PD-L, Maria Bercea consideră că Jurnalul Naţional a fost publicaţia ce a lansat "atacuri nejustificate" la adresa tinerei de succes.

Ana Maria Pătru, vicepreşedinta Autorităţii Electorale Permanente, a fost surprinsă în noaptea alegerilor pentru europarlamentare la restaurant, toastând cu preşedintele ţării, fiica acestuia şi alţi lideri PD-L. Deşi a fost acuzată de parţialitate, imoralitate şi de atingerea imaginii instituţiei pe care o reprezintă, Pătru a refuzat să-şi dea demisia. Motivaţia a fost simplă: "Fac ce vreau cu timpul meu liber!".

Maria Bercea, unsă de aproape un an ca directoare la RAAPPS - Sucursala Olăneşti - consideră şi acum că gestul fiicei sale a fost unul potrivit momentului şi deloc imoral, vizavi de funcţia pe care o ocupă. Mai mult, aceasta a confirmat prietenia ce există de ceva vreme între Ana Maria Pătru, EBA şi Elena Udrea, prietenie datorită căreia a fost prezentă vicepreşedinta AEP la chermeza de la Pescăruşul. "Da, e prietenă cu fata preşedintelui! Dar nu e nimic rău în asta. Şi eu în locul ei m-aş fi dus în acea seară. Era o bucurie la care putea să participe. Nu e nimic imoral în a-ţi susţine prietenii. Dacă era ceva necurat, cu siguranţă nu mergea acolo", a declarat mama vicepreşedintei AEP.


"AM ÎNTREBAT-O CHIAR EU DACĂ SE POATE FURA"
Maria Bercea susţine că ar cunoaşte persoanele care au vrut să îi strice imaginea fiicei sale. "Totul a plecat de la o răutate, de la invidie. La mijloc au fost două persoane politice, puternice, care au concurat pe filiera Vâlcea - Bucureşti. Au speculat acel moment şi, fiind mai în vârstă, probabil consideră că un tânăr nu poate avea valoare", a explicat şefa RAAPPS Olăneşti. În seara numărătorii voturilor, Bercea şi-a sunat fiica. "Am întrebat-o chiar eu dacă se poate fura cumva, de se vorbea atât despre asta. Mi-a răspuns: «Dacă tu, că eşti intelec­tuală, crezi asta, oamenii simpli ce cred oare?»."


BLAGA, LANSATORUL INVITAŢIEI

Potrivit declaraţiilor Mariei Bercea reiese că vicepreşedinta AEP a ciocnit un pahar cu democrat-li­beralii numai după o distinsă invitaţie. Şi că prietenia e una, iar profesionalismul e alta... "S-au spus multe... Cel care a sunat-o pe Ana Maria pentru a o chema la petrecere a fost Vasile Blaga. Nu ştiu de ce s-a făcut atâta vâlvă, pentru că nu era singură acolo, iar procesul electoral se încheiase.

După cum se ştie, Ana a fost numită la AEP de preşedintele Traian Băsescu şi nu avea de ce să refuze invitaţia. Iar acum nu ar fi avut nici o apăsare dacă nu mai ieşea Băsescu preşedinte, pentru că mandatul său este de opt ani", a mărturisit Maria Bercea. În timpul abordării acestui subiect de discuţie, directoarea RAAPPS şi-a arătat convingerea că Jurnalul Naţional a fost un ziar "pornit" sau "stârnit" împotriva fiicei sale, insinuând chiar că reporterii sunt "trimişi" de persoane influente cu un scop negativ.


BERCEA, DAR TU CINE EŞTI?
Maria Bercea este o fostă profesoară pensionată anul trecut, fost vicepreşedinte al organizaţiei municipale a PD-L şi consilier municipal. Din martie 2009 aceasta a primit, graţie recomandărilor (?!), funcţia de director RAAPPS Sucursala Olăneşti, fix la vila de protocol prefe­rată de soţii Băsescu. Pedelista vâlceancă a devenit managerul activelor de cazare şi alte servicii de protocol pentru demnitari, având în portofoliu hoteluri, vile de vacanţă şi terenuri în judeţele Argeş, Caraş-Severin, Sibiu, Timiş şi Vâlcea.

Promovarea subită a avut momentele sale tensionate. Deşi nominalizat de PSD la ocuparea postului de adjunct fusese Horaţiu Comănescu, fiul fostului preşedinte CJ, fotoliul a revenit altcuiva. "La nivel de judeţ nu s-a mai ţinut cont de protocol, iar numirea a fost făcută înainte să venim noi cu propunerea de partid", a precizat Iulian Comănescu, fostul preşedinte al CJ Vâlcea. Din declaraţia de avere a Mariei Bercea rezultă, întâmplător, că 2007 (anul numirii fiicei sale ca vicepreşedinte AEP) a fost unul productiv. Şi-a cumpărat un teren intravilan de 600 de metri pătraţi în zona Vlădeşti, un apartament de 46 de metri pătraţi în staţiunea Căciulata şi unul de 80 de metri pătraţi în Bucureşti. Tot în 2007, Ana Maria Pătru i-a acordat mamei sale un împrumut în nume personal în valoare de 20.000 de euro.


5518-112125-vilaolanesti1.jpgNVESTIŢII PENTRU RELAXAREA PREZIDENŢIALĂ
Ajunsă în 2009 pe baricade, Maria Bercea a continuat derularea unui proiect ce viza o construcţie cu 12 camere pentru găzduirea oficialilor la Olăneşti. Noua şefă a cerut însă o extindere cu încă 12 camere, ceea ce a transformat clădirea într-un minihotel de 3 stele. Bercea susţine că investiţia de 120 de miliarde de lei era necesară, întrucât SPP-iştii, mai ales, nu aveau spaţii adecvate de cazare. O altă investiţie pe care directoarea RAAPPS a văzut-o utilă a fost reamenajarea parcului din jurul vilei de protocol. Aşa că, pe timp de criză, a cerut 2 miliarde de lei de la regie pentru un peisaj nou. "Era prea mult verde şi am vrut să-l sparg puţin. Firma care a câştigat licitaţia va construi un lac artificial cu nuferi multicolori.
Vom planta arbuşti şi vreau să pun un gazon special cu floricele, cum am văzut eu undeva în Turcia", a mai adăugat Bercea.

×
Subiecte în articol: special