x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Omagiu / Tricolorul românesc, steag oficial duminică la Veszprem!

Omagiu / Tricolorul românesc, steag oficial duminică la Veszprem!

de Ovidiu Ciutescu    |    Cristi Severin    |    13 Feb 2009   •   00:00

Meciul programat duminică la Veszprem, în Liga Campionilor, între echipa locală şi Ademar Leon va reprezenta un moment special pentru clubul maghiar. Toţi spectatorii vor primi la intrarea în sală  un steag tricolor, iar înaintea fluierului de start tricoul cu nr.8, care i-a aparţinut lui Marian Cozma, va fi retras oficial.



Gestul maghiarilor, fără precedent în istoria comună a celor două naţiuni, reprezintă un act de respect în memoria românului care a reuşit să se impună prin căldură sufletească şi bun simţ în inimile locuitorilor din Veszprem. Un gest  de respect pe care media românească nu a fost capabilă să-l împlinească prin decenţă în faţa morţii.



La inceputul acestei săptămâni MKB Veszprem a înştiinţat EHF că nu doreşte să amâne meciul cu Ademar Leon, după incidentul tragic din oraşul maghiar în urma căruia Marian Cozma a fost ucis, iar Ivan Pesic şi Zarko Sesum sunt internaţi în spital din cauza rănilor primite sâmbătă noaptea într-un club.

EHF a precizat că înaintea meciurilor programate în weekend în turul principal al Ligii Campionilor se va ţine un minut de reculegere în amintirea jucătorului român. Ca urmare a acestei situaţii excepţionale, EHF a prelungit termenul de înscriere de noi jucători în Liga Campionilor pentru Veszprem, până vineri 12 februarie.

Veszprem ocupă locul 3 în grupa a 3-a principală, cu 2 puncte, după Ademar Leon - 3, Flensburg-Handewitt - 2, dar înaintea francezilor de la Montpellier - 1 punct.

×
Subiecte în articol: special