x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Orban, candidat

Orban, candidat

19 Dec 2004   •   00:00

Ludovic Orban, viceprimar general, si-a anuntat ieri candidatura la functia de primar general din partea PNL. Lucrurile nu sunt chiar asa de clare cum a vrut sa le prezinte Orban. Alianta va alege atat din PNL, cat si din PD cate trei persoane, iar pe baza unui sondaj va fi desemnat candidatul potrivit pentru sefia Primariei Capitalei.

MONICA C. ANDREI

IPOSTAZA. Desi cartile nu sunt facute, Ludovic Orban se vede in postura de candidat la Primaria Capitalei
Nici nu si-a dat Traian Basescu demisia din functia de primar general ca a si inceput bataia pe fotoliul de edil-sef al Capitalei. Multi se vad deja la conducerea municipalitatii cu toate ca nu prea au sanse sa fie propusi pentru a candida, despre reusita nici nu incape vorba. Unul dintre acestia este Ludovic Orban, care n-a mai avut rabdare si si-a anuntat ieri candidatura la scaunul de primar general din partea PNL. Pentru a da greutate evenimentului, Orban i-a chemat si pe primarii de sector ai PNL, Andrei Chiliman, Adrian Inimaroiu si Cristian Poteras, toti trei simtind nevoia sa-l laude si sa-l incurajeze pe colegul lor pus pe fapte mari.

"Alegerile trebuie organizate cat mai repede, astfel incat Capitala sa aiba o functionare corecta a serviciilor publice. Vom cere noului Guvern sa stabileasca, cat mai repede o data a alegerilor. Eu cred ca aceasta ar trebui sa fie pana la 15 martie", a spus Orban.

Numai ca realitatea este putin altfel. Entuziasmul lui Orban s-ar putea sa dispara pe parcurs pentru ca in Consiliul National de Coordonare (CNC) al Aliantei PNL-PD s-a decis cu totul altceva.

"Consiliul de Coordonare al Aliantei a decis ca din partea fiecarui partid, atat din PNL, cat si din PD, sa fie propusi trei candidati pentru functia de primar general. Pentru a da sanse egale se va face un sondaj, iar persoana care va avea notorietatea si intentia de vot cea mai mare va fi candidatul Aliantei pentru functia de primar general", ne-a spus Vasile Blaga, membru in CNC.

GRABA. In aceste conditii, anuntarea brusca a inscrierii lui Orban in cursa electorala pentru Bucuresti nu prea mai are nici o valoare daca alaturi de el pe lista PNL vor mai fi inca doi colegi de partid. Se pare ca Traian Basescu nu prea-l agreeaza pe Orban, dovada fiind si faptul ca Razvan Murgeanu, viceprimarul general din partea PD, a fost desemnat drept primar general interimar. Orban a gasit repede o explicatie.

"In CNC s-a decis ca primarul general interimar sa nu poata candida, iar eu am spus de la inceput ca vreau sa candidez", a explicat liderul PNL Bucuresti. Gestul lui Orban va fi urmat de alte reactii din partea membrilor Aliantei, care vor duce la o competitie dura intre membrii PNL si PD si la multe tensiuni.

CERERE

"Alegerile trebuie organizate cat mai repede, astfel incat Capitala sa aiba o functionare corecta a serviciilor publice. Vom cere noului Guvern sa stabileasca cat mai repede o data a alegerilor. Eu cred ca aceasta ar trebui sa fie pana pe 15 martie" - Ludovic Orban

DEMISIE
Traian Basescu va participa pentru ultima oara astazi in calitate de primar general la sedinta Consiliului General al Capitalei. De altfel, el isi va da demisia urmand ca perioada de interimat sa fie asigurata de Razvan Murgeanu, viceprimar general din partea PD. Pe ordinea de zi se mai numara si proiectul de hotarare privind rectificarea bugetului Consiliului General pe anul 2004.
×
Subiecte în articol: eveniment general orban