x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Paza buna - Embargo din Georgia in SUA

Paza buna - Embargo din Georgia in SUA

de Maria Toader    |    15 Oct 2005   •   00:00

Aparitia cazurilor de gripa aviara in Turcia si in Romania preocupa Organizatia Mondiala a Sanatatii, dar nu a dus, deocamdata, la ridicarea nivelului de alerta epidemiologica a institutiei, transmite Agentia France Presse. Oficialii OMS au motivat decizia prin faptul ca virusul nu se transmite cu usurinta de la om la om.

Mentinerea nivelului de alerta nu inseamna insa ca majoritatea statelor nu au luat masuri pentru a preveni intrarea pe teritoriul lor a zburatoarelor infectate. Astfel, Rusia a interzis importurile de pasari din Romania, cu precizarea ca masura are doar un caracter preventiv. Interdictia face referire in special la pasarile vii, precum si la carnea de pasare si la hrana pentru pasari, a precizat un purtator de cuvant al ministerului, citat de agentia Interfax. Guvernul georgian a reactionat, la randul sau, interzicand importul de pasari din Romania, Turcia, dar si din Bulgaria si Rusia.

Americanii se arata convinsi ca restrictiile foarte ferme ale importurilor asigura o buna protectie a pasarilor din Statele Unite. Potrivit autoritatilor de la Washington, tarile din intreaga lume trebuie sa coopereze si sa faca, fara rezerve, schimb de informatii pentru combaterea raspandirii virusului. (Maria Toader)

×
Subiecte în articol: eveniment