x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special PNL cere schimbarea sefilor serviciilor

PNL cere schimbarea sefilor serviciilor

de Monica Iordache Apostol    |    04 Noi 2005   •   00:00
PNL cere schimbarea sefilor serviciilor

Delegatia Permanenta a PNL a adoptat aseara o rezolutie prin care ii solicita presedintelui Traian Basescu "sa demareze de urgenta" procedurile de schimbare a sefilor serviciilor de informatii si a conducatorilor celorlalte institutii numiti de PSD din randurile liderilor acestui partid.

Delegatia Permanenta a PNL a adoptat aseara o rezolutie prin care ii solicita presedintelui Traian Basescu "sa demareze de urgenta" procedurile de schimbare a sefilor serviciilor de informatii si a conducatorilor celorlalte institutii numiti de PSD din randurile liderilor acestui partid. "Celelalte institutii" se refera la Curtea de Conturi sau Consiliul Concurentei, a precizat premierul Tariceanu, dar nu si la Parchetul General, Botos nefiind membru PSD, asa cum prevede rezolutia. "Cred ca ar fi nepotrivita o astfel de cerere in legatura cu Parchetul. Nu consider ca in acest fel trebuie sa se comporte PNL fata de atitudinea Parchetului", a declarat Tariceanu, care s-a si abtinut la votul pentru document.

Rezolutia a fost propusa de presedintele PNL Bucuresti Ludovic Orban, care a declarat in repetate randuri ca seful Parchetului General trebuie schimbat, dar membrii Delegatiei Permanente au convenit sa nu e momentul potrivit sa ceara demiterea acestuia, pentru a nu crea impresia "imixtiunii in Justitie".

In timpul dezbaterilor, liberalii au comentat insa ca scandalul telefonului la Botos este de fapt un atac la adresa PNL, prin care se incearca decredibilizarea partidului, printre cei care au ridicat vocea impotriva presedintelui si a democratilor aflandu-se Crin Antonescu, Ludovic Orban si Puiu Hasotti.

LUSTRATIE. Liberalii au decis totodata sa sustina proiectul legii ca o prioritate legislativa, necesara pentru asanarea clasei politice. Initiativa, depusa la Parlament din luna iunie, de Adrian Cioroianu, Mona Musca si Eugen Nicolaescu, propune ca timp de zece ani de la aparitia legii, fostii sefi ai PCR, cei care au lucrat pentru Securitate si magistratii fostului regim sa nu poata candida sau sa fie alesi in functii publice.

EDUCATIE. Totodata, premierul Tariceanu a solicitat aseara liderului PD, Emil Boc, sa nominalizeze cat mai repede pe noul ministru al Educatiei pentru ca termenul de 30 de zile pentru desemnarea succesorului lui Mircea Miclea expira saptamana viitoare. (Monica Iordache)

×
Subiecte în articol: eveniment