x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Doi polițiști, „duhovnici” în lumea drogurilor din Argeș

Doi polițiști, „duhovnici” în lumea drogurilor din Argeș

de Mariana Zaharia    |    18 Ian 2023   •   07:40
Doi polițiști, „duhovnici” în lumea drogurilor din Argeș

„M-a oprit garda, erau liniuțele lângă mine, pe telefon, au percheziționat mașina, nu au găsit nimic, ei căutau că se sparg apartamente în zonă. Cobora dealerul când ei căutau în mașină, am plecat de acolo”. Este doar una dintre discuțiile înregistrate de ofițerii Antidrog care urmăreau o rețea din Argeș.

 Interceptările celor care consumau și cumpărau arată mai multe momente în care puteau fi prinși, dar au scăpat fără probleme. Cei implicați vindeau droguri de risc, dar și cocaină, la cererea clientului. Mulți dintre consumatori leșinau în case din cauza narcoticelor. 

Drogurile ajungeau la Câmpulung, dar și în Ștefănești, Călinești și Pitești. Iar rețeaua a funcționat până când doi polițiști de la Antidrog au reușit să ajungă la vânzători și să cumpere, ca să îi poată acuza. De la traficanți au aflat cum au fost de multe ori la un pas să fie descoperiți, dar au reușit să scape mereu. Unii pretindeau chiar că dădeau mită, dacă erau opriți în trafic, dar cum nu aveau cum să dovedească asta, spusele lor nu au fost verificate în vreun dosar de corupție. 

Cei doi investigatori, un bărbat și o femeie, au mers de mai multe ori cu interpuși să cumpere droguri de la diverse adrese la care stăteau dealerii. În Pitești, vindeau chiar din blocurile italianului Nicola Inquieto. Unul dintre vânzători mergea chiar și la cei arestați la domiciliu ca să le ducă droguri. „M-am dus la Ștefănești, la ghetourile alea. Un drogat m-a rugat să îi duc și lui niște marfă de fumat. I-am dus doar un cui din ăla, el avea prafuri în casă, dar nu putea să doarmă, îi trebuia să poată să doarmă. Era pe domiciliu și îmi povestea că el se droga, ăia (n.r. - polițiștii) veneau să îl controleze dacă e acasă sau nu și plecau. Am stat cu el, a tras două linii, i-am dat ăla să și-l facă și am auzit un bătut tare în ușă. Deci eram cu droguri în casă și pe el au venit să îl verifice, am luat eu alea în mână și m-am băgat după ușă. El decât a deschis ușa, le-a zis ălora că e aici și au plecat”, îi povestea unul dintre cei din rețea polițistei pe care o credea cumpărător. 

Făcea taximetrie drogat 

Un alt individ i-a povestit celui de-al doilea polițist cu identitate protejată că se droga și apoi făcea curse în care transporta persoane, ca să facă bani. „Eu nici din două țigări nu am fost rupt, nu stau rupt la modul să nu mai știu, îmi dau așa câte un pic că după aia vreau să ies la muncă. Nu mi-e de poliție, că vorbesc cu ei. M-a oprit garda, am scăpat”, povestește individul.

Clienții lor cereau, în majoritate, MMC, un drog despre care specialiștii spun că poate duce la psihoză, intoxicație severă, cauzează cancer și poate duce la deces. De altfel, în discuțiile avute cu cei care vindeau, polițiștii au aflat și că multora le era rău. Într-una dintre înregistrări, un individ îi spune ofițerului antidrog despre un individ care s-a prăbușit în casă. Mulți aveau dureri musculare, iar vânzătorii le recomandau să mai ia alte droguri ca să le treacă. Atunci când au fost prinși, ei au recunoscut că vindeau și consumau.  

„Mi-e rău, mă dor mușchii. Zicea ăla că i-a fost și lui rău. Îl sunam întruna, că nu dădeam de el, că nu știu cum. Lui ăla îi era rău în casă”

consumator de droguri, povestind ce a pățit după doze 

×
Subiecte în articol: politisti droguri