x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Polonez ucis pentru un Opel Vectra

Polonez ucis pentru un Opel Vectra

de Irina Munteanu    |    04 Sep 2011   •   21:00
Polonez ucis pentru un Opel Vectra

La 18 octombrie 2002, sotia lui Kazi­mierz Kosecki anunta disparitia acestuia la Politie. Sotul sau avea 55 de ani, era un om vesel si prietenos, muncea ca sofer de taxi si plecase intr-o cursa la ora 2:30, in dimineata acelei zile. Trebuia sa o sune la ora 6:00, insa ea nu mai avea sa auda niciodata glasul sau si nici sa-l mai vada vreodata, viu sau mort. In ciuda faptului ca trupul fara viata nu a fost gasit, cei care l-au omorat pe Kosecki au fost gasiti si condamnati.

Imediat ce doamna Kosecka a su­nat la Politia din Varsovia, a inceput ancheta. Primul pas pe care l-au facut politistii a fost sa afle cu cine a plecat in cursa soferul de taxi. In data de 11 octombrie 2002, in locuinta fami­liei Kosecki sunase telefonul fix. A ras­puns sotia lui Kazimierz. O voce mas­culina i-a spus ca ar vrea sa il an­gajeze pe Kazimierz pentru a fi dus la Ozarow si la Ostrowiec Swie­tokrz­ys­kie, orase din Polonia. Femeia i-a cerut sa-i dea numarul de telefon ca sa-l anunte pe sotul sau, ce urma sa-l contacteze apoi pe cel care a sunat.

Kazimierz a fost mirat ca a fost sunat pe fix si l-a intrebat pe barba­tul care-l contactase de unde are nu­marul de acasa al familiei, iar acesta i-a raspuns ca de la un prieten comun, nu­mit Rysia. Soferul de taxi avea o mul­time de prieteni, dar nu isi amintea de nici un Rysia. In ciuda pre­simtirilor rele, soferul a plecat totusi in cursa la 18 octombrie 2002, la 2:30... Investigatia a dat rezultate surprinzatoare. A fost usor sa se des­copere cine il sunase pentru acea cursa pe soferul de taxi. Era vorba despre politistul Zbigniew Bednarz. Acesta a fost chestionat cu privire la telefon si a explicat ca ii fusese furat telefonul de serviciu. Insa povestea pe care fratele mai mic al lui Zbigniew, Pawel, le-a spus-o anchetatorilor a fost revelatoare. El a aratat ca era in ma­sina soferului de taxi, un Opel Vectra alb, impreuna cu fratele sau. Cand au ajuns intr-o padure, po­litistul i-a cerut soferului de taxi sa opreasca. A coborat, s-a indreptat spre geamul deschis din partea sofe­rului si a tras cu pistolul de doua ori in capul lui Kazimierz. Apoi, cei doi frati au ingropat cadavrul in padure. Pawel (22 de ani) nu a spus insa si unde poate fi gasit trupul neinsufletit al lui Kosecki.

Motivul crimei a fost dorinta po­li­tis­tului de a-si insusi masina sofe­rului de taxi. Zbigniew B. s-a nascut intr-un sat mic din apropierea orasului Rzeszow si a ajuns sa lucreze in capitala districtului. Era foarte ambitios si isi dorea sa faca o cariera in Politie. Pasiunea sa erau armele, si acasa, la per­che­zitie, i s-a descope­rit un adevarat arsenal. In ciuda eforturilor depuse, nu castiga suficient pentru a-si permite o masina noua. Dar si-a facut un plan... In prima instanta, si-a cum­parat un Opel Vectra alb stricat. A pastrat placutele de inmatriculare, a in­trat in baza de date a Politiei si a in­ceput sa caute masini Opel Vectra identice cu cea pe care o avusese el. A facut o lista cu o du­zina de masini. A urmarit mai multe ma­sini pana a ga­sit ce cauta. Langa sec­tia de politie, pe gazon, a vazut ma­sina visurilor sale: un Opel Vectra alb. Masina lui Kosecki.

Fiind politist, Bednarz a stiut sa pla­nifice cu atentie crima, sa stearga toate urmele si sa faca trupul mort de negasit. Insa nu a realizat ca fratele sau nu avea sangele la fel de rece. Desi, dupa cea dintai marturie, ta­narul si-a schimbat declaratia, an­che­tatorii au realizat ca Pawel daduse ama­nunte care puteau fi cunoscute doar de un complice la crima. Po­tri­vit judecatorilor, Pawel era "de­pen­dent emotional" si in intregime

sub­or­donat fratelui sau. Au fost gasite ma­sina si un pulover plin de sange. Probele prezentate la proces au fost cir­cumstantiale. In fata instantei, fra­tii nu si-au recunoscut vina, insa ju­de­ca­torul i-a condamnat, prin coro­bo­rarea probelor, la in­chisoare pe via­ta pe Zbigniew Bednarz, si la 15 ani de inchisoare pe fratele sau, Pawel. Acuzatii au facut recurs, insa in decizia Curtii de Apel se arata: "Nu exis­ta nici un motiv pentru a pune la in­doiala ca acuzatii sunt vi­novati, de­oa­rece sentinta instantei dis­trictuale a evaluat toate probele si a examinat in­terdependentele complexe dintre ele". Familia soferului de taxi a facut to­tul pentru a gasi cadavrul, insa fara nici un rezultat. Pawel a povestit in in­chisoare unui prieten ca ar fi ars ca­davrul cu acid. Familia nu poate aprinde nici azi o lumanare la mor­mantul lui Kazimierz.

Cititi maine: Cazul hangitei care a ucis un barbat si l-a aruncat la porci.

×
Subiecte în articol: special crime fara cadavru