x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Radiojurnalul zilei: 20 august 1990

Radiojurnalul zilei: 20 august 1990

20 Aug 2010   •   00:00

După 8 decenii, în oraşul Vălenii de Munte s-au redeschis cursurile Universităţii populare de artă "Nicolae Iorga". Preşedintele Ion Iliescu a participat la manifestare. Pe drumurile României au fost aplicate 271 de sancţiuni contravenţionale. În sud-estul şi estul României, în judeţele Brăila, Tulcea, Galaţi, s-au înregistrat 74 de cazuri de holeră. România a participat cu produse la Târgul Internaţional din oraşul Izmir (Turcia).


UNIVERSITATEA POPULARĂ REDIVIVUS
S-au deschis, la Casa de Cultură a oraşului Vălenii de Munte, cursurile Universităţii populare de vară "Nicolae Iorga", iniţiate cu 82 de ani în urmă de marele cărturar.
La această manifestaţie au participat preşedintele României, domnul Ion Iliescu, preşedintele Academiei Române, Mihai Drăgănescu, alţi membrii ai Academiei, istorici, oameni de cultură precum şi peste 200 de cursanţi din ţară şi de peste hotare.


AMENZI PE ŞOSELELE PATRIEI
În ultimele 24 de ore pe arterele rutiere din capitală alte 12 persoane au fost găsite circulând cu autovehiculele proprietate personală fără a poseda permis de conducere. În municipiul Alexandria judeţul Teleorman efectivele din Poliţia rutieră au aplicat 271 de sancţiuni contravenţionale pentru staţionări în zone interzise unde fluenţa şi siguranţa traficului au fost considerabil stânjenite, în special pe străzile principale destinate circulaţiei în tranzit.


BÂNTUIE HOLERA
Din partea Direcţiei de medicină preventivă, a Ministerului Sănătăţii, am primit situaţia la zi a cazurilor de holeră din ţară. Sunt confirmate 74 de cazuri, dintre care simtomatici, 56 şi asimptomatici 18. Numărul persoanelor care se mai află în prezent internate se ridică la 31; cele mai multe cazuri, 48, sunt semnalate în judeţul Tulcea, 11 cazuri în judeţul Galaţi, 5 în judeţul Brăila şi 4 în judeţul Constanţa. Toate cele 74 de cazuri au beneficiat de tratament corespunzător şi se află în afara orcărui pericol. Nu s-a înregistrat nici un deces.


TÂRGUL INTERNAŢIONAL DE LA IZMIR
Astăzi a început Târgul Internaţional de la Izmir (Turcia). România este prezentă cu un pavilion în care paisprezece firme de comerţ exterior expun produse electronice şi electrotehnice maşini unelte, maşini agricole, şi produse ale industriei uşoare.


O NOUĂ CTITORIE RELIGIOASĂ
În Braşov, în cartierul Astra pe Strada Saturn a fost aşezată în cadrul unei ceremonii religioase, piatra de temelie pentru o nouă biserică ortodoxă, care a primit numele de "Schimbarea la faţă".


CER SENIN
La această oră vremea este frumoasă iar cerul este mai mult senin. Temperatura aerului la ora 14:00 era cuprinsă între 19 grade la Topliţa şi 28 de grade la Slatina, Caracal, Bechet şi Vânju Mare. La Bucureşti 26 grade şi 27 la Filaret. În următoarele ore vremea se menţine frumoasă, cu cerul mai mult senin, exceptând zona de deal şi de munte unde cerul va fi variabil şi izolat se vor semnala ploi sub formă de aversă. Acum la Bucureşti termometrele indică 26 grade.
Rubrică realizată cu sprijinul Societăţii Române de Radiodifuziune, Arhiva scrisă

×
Subiecte în articol: acum 20 de ani