x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Nebunie la Rio! (4)

Nebunie la Rio! (4)

de Cornel Tabacaru    |    15 Apr 2011   •   18:28
Nebunie la Rio! (4)
Sursa foto: Alina Tăbăcaru/

161384-sambadrom-132.jpgVorbeam la un  moment dat, în numărul trecut, despre „excursii” prin Rio. Din păcate nu ne-am putut bucura foarte mult de ele, deoarece timpul petrecut pe acest tărâm excentric a fost destul  de scurt. Şi nici nu ne-am trezit bine din reverie, că a şi trebuit să spunem „Adio, Rio!”.

Ce se poate vizita într-o jumătate de zi? Această întrebare i-am adresat-o promt Alinei, care mi-a răspuns la fel de prompt: „Muntele Sugarloaf!”. Într-adevăr, poate fi vizitat într-o excursie de jumătate de zi.

În vârful muntelui se ajunge cu telecabina, de fapt două telecabine. Prima telecabină se opreşte în Vârful Urca, unde se află restaurante, magazine de suveniruri şi o pistă de aterizare pentru elicopterele turistice. A doua telecabină merge până în vârful muntelui, care are un platou mai mic. Dacă credeaţi că aici, la înălţime, am scăpat de magazinele de suveniruri şi de standurile cu răcoritoare vă înşelaţi amarnic. În plus, o panoramă superbă, de aici se poate admirat şi Muntele Corcovado, plajele, oraşul... Este uimitor să admiri, în plin Carnaval, oraşul de sus: un furnicar colorat şi zumzăitor.

Deşi nici de plajele din  Rio de Janeiro nu prea am avut timp, nu putea să ne scape un  lucru interesant pentru o ţară exotică: nu sunt permise nudismul şi nici topless-ul (cel puţin pe plajele Ipanema sau Copacabana). Şi deoarece Catinca, fiica noastră cea mare, ne-a spus înainte de a pleca să nu cumva să ne scape muzeele de artă din Rio, ne-am executat! Ea fiind implicată în proiecte de artă contemporană şi nu numai, bineînţeles că ne-a bătut la cap ca nu cumva să ne scape Muzeul Internaţional de Artă Naivă, Muzeul Carmen Miranda, Muzeul Naţional de Arte Frumoase, Muzeul Naţional de Istorie, Muzeul de Artă Modernă, Muzeul Republicii, Muzeul Villa-Lobos şi multe altele! Vă daţi seama că n-am putut alege nici măcar unul, cuprinşi fiind de frenezia Carnavalului.

Una peste alta, ne-am pomenit, brusc, în pragul plecării. De la recepţia hotelului ni se spune un frumos „Ne revedem la anul!”. Nu este atât de simplu pe cât pare. Biletele pentru Carnavalul de la Rio sunt unele dintre cele mai greu de achiziţionat „produse” din lume. Rezervările se fac numai prin fax, începând din luna noiembrie a anului curent pentru Carnavalul care se va desfăşura anul viitor.

Adio, Rio! Dar... nu se ştie niciodată!

(Sfârşit)

×
Subiecte în articol: reportaj