x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Racoviţă la Mallorca

Racoviţă la Mallorca

de Marina Constantinoiu    |    29 Iun 2008   •   00:00
Racoviţă la   Mallorca
Sursa foto: Bogdan Constantinoiu/

ÎN BALEARE ● Un român, omagiat pe tărîm insular spaniol
O plimbare prin Palma de Mallorca încîntă ochiul oricărui turist. Pe al românului, însă, îl şi surprinde.ÎN BALEARE ● Un român, omagiat pe tărîm insular spaniol
O plimbare prin Palma de Mallorca încîntă ochiul oricărui turist. Pe al românului, însă, îl şi surprinde.

La loc de cinste, la intrarea în oraş, tronează statuia speologului Emil Racoviţă. În 1904, el a vizitat celebra Cuevas del Drach, din Mallorca, unul dintre locurile cel mai des vizitate de turiştii din insulă. Un marketing extraordinar sau spectaculozitatea lacurilor subterane, nu ştim ce anume face senzaţională această peşteră, dar cert este că aici Racoviţă, cel care a pus piatra de temelie a unei noi ştiinţe – biospeologia – a descoperit o serie de vietăţi deplin adaptate condiţiilor subpămîntene. Un stimulent pentru vizitarea peşterii, dar şi a prea frumoasei Palma şi a împrejurimilor, îmbinarea perfectă între prezent şi trecut.

RELAXARE TOTALĂ. O lume dedicată turiştilor, chiar dacă majoritar nemţi sau britanici, cu hoteluri pentru toate gusturile şi buzunarele, cu posibilităţi multiple de distracţie – şi nu, nu vă gîndiţi numai la turismul bahic, intens practicat de cei mai sus menţionaţi – accesibilă şi românului cu venituri medii. O astfel de ofertă vă stă la dispoziţie, de exemplu, la agenţia J’Info Tours, pornind de la 443 de euro, transport şi cazare în regim demipensiune. Pentru cei care nu se mulţumesc doar cu meniurile ameţitoare ale spaniolilor, distracţia din staţiunile din jurul Palmei şi obiectivele turistice din oraşul-vedetă, există şi alte variante. Soller şi Valdemossa sînt alte două localităţi care trebuie bifate pe harta doritorului de drumeţii insulare, ineditul oferit de călătoria cu trenul sau tramvaiul din lemn la Soller, dar şi cochetul oraş Valldemossa, refugiul poveştii de iubire trăite în secolul al XIX-lea de compozitorul Frederic Chopin şi de scriitoarea franceză George Sand fiind argumente suficiente. În plus, la două ore distanţă (cu feribotul rapid) se află Ibiza. Mai are nevoie de prezentare?

×
Subiecte în articol: fotograf in jurul lumii