x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Soţul poliţistei violate: “Fetiţa noastră tot întreabă de ce apare mama ei la televizor întinsă pe targă? E bolnavă?”

Soţul poliţistei violate: “Fetiţa noastră tot întreabă de ce apare mama ei la televizor întinsă pe targă? E bolnavă?”

de Alina Turcitu    |    16 Ian 2013   •   19:42
Soţul poliţistei violate: “Fetiţa noastră tot întreabă de ce apare mama ei la televizor întinsă pe targă? E bolnavă?”
Sursa foto: Karina Knapek
Relu Renghea: “Dacă sparge cineva un simplu pahar lângă soţia mea, ea se poate speria atât de tare, încât să se producă avortul”
“Fetiţa noastră, deşi nici nu a împlinit cinci ani, simte că s-a întâmplat ceva cu mama ei şi am observat că şi-a schimbat şi comportamentul. A văzut că mama nu e acasă şi m-a întrebat unde e. I-am răspuns că la spital la Bucureşti, la un control pentru ăla mic (sarcina de şase luni, n.a). Apoi a început să tot întrebe de ce apare mama ei la televizor întinsă pe targă? E bolnavă?”, ne-a povestit Relu Renghea, soţul poliţistei Melania Renghea, cea care a reclamat la DIICOT Craiova că a fost violată de fostul ei şef de la Balş (poliţistul Gheorghe Barbu) şi de mai mulţi capi ai Poliţiei din judeţul Olt. La scurt timp după reclamaţie, femeia l-a înjunghiat pe Gheorghe Barbu, acuzând că a făcut-o după ce el ar fi încercatr din nou să o violeze, chiar în faţa casei lui.

De câteva zile, Melania Renghea a fost internată la spitalul Universitar din Bucureşti cu diagnosticul “iminenţă de avort”, după ce săptămâna trecută i-a venit rău în timpul reconstituirii, fiind dusă cu Salvarea la spitalul lui Balş şi apoi la cel din Slatina. Stresul, trauma violului şi a uriaşului scandal declanşat, precum şi plimbarea dintr-un spital într-altul ar fi făcut-o pe poliţistă extrem de speriată şi de fragilă emoţional, chiar şi în faţa lucrurilor aparent banale.

Astfel, susţine soţul ei, Melania Renghea se află în continuare în riscul de a avorta spontan: “I se poate întâmpla orice, se poate speria sau stresa din orice. Dacă sparge cineva un simplu pahar lângă ea, ea se poate speria acum atât de tare, încât să se producă avortul. De aceea eu n-am lăsat-o, de când este în spital, să ia contact cu televizorul sau cu internetul, fiindcă ea trebuie să stea liniştită şi să nu se streseze. Ăsta este şi motivul pentru care nu vorbeşte cu presa, fiindcă nu trebuie să retrăiască ce s-a întâmplat şi să-şi facă fel de fel de gânduri. Pe noi, în acest moment ne interesează cel mai mult sănătatea ei şi a copilului. Şi-a făcut foarte multe analize, din cap până-n picioare, şi acum aşteptăm rezultatul”.

Relu Renghea: “Se poate dovedi că poliţistul Ion Voicu a minţit, există înregistrarea pe camerele de filmat”
Soţii au mai declarat că sunt supuşi în continuare presiunilor şi ameninţărilor. L-am întrebat pe Relu Renghea cine îi presează şi îi ameninţă, dar nu a fost dispus să dezvăluie decât că ar fi fost şicanaţi de medicii de la Spitalul de Slatina, precum şi de medicul de familie al soţiei sale, o doctoriţă angajată în Poliţie.

“Doctorul i-a spus asistentei aşa: ai 40 de minute la dispoziţie să-i faci ecograful şi externarea! Adică să fie totul gata pe la ora 10, 30 dimineaţă, pe când externările se fac de obicei la ora 12. N-am înţeles de ce atâta grabă. Foarte ciudat, şi poliţistul Gheorghe Barbu a fost externat aproape în acelaşi timp cu soţia mea. Şi apoi, când am mers la doctoriţa de familie (angajată şi ea tot din Poliţie), să cerem trimitere pentru Bucureşti, ne-a amânat patru zile. Ne zicea ba să venim mâine, ba să-i mai facă un control, ba că mai bine să rămânem aici, la spitalul de la Slatina. Parcă se ferea să ajungem în altă parte decât pe plan local, unde lucrurile pot fi ţinute mai bine sub control. Dacă ar fi putut să-şi ia alt medic de familie, şi-ar fi luat, numai că n-a putut. Ca poliţistă a trebuit să se înscrie la medicul de familie din Poliţie”, a mai declarat Relu Zenghea pentru Jurnalul Naţional.

În privinţa testului cu detectorul de minciuni pe care poliţistul înjunghiat l-a trecut, Relu Renghea a spus că s-a sfătuit cu specialiştii, iar aceştia pun la îndoială rezultatul, pe motiv că o persoană aflată sub tratament medical n-ar trebui să susţină acest test. Pe data de 10 ianuarie, poliţistul Gheorghe Barbu ne-a declarat: "Mă consider nevinovat şi ăsta e adevărul. Afirmaţiile doamnei Renghea sunt nefondate şi neadevărate".

Şeful Poliţiei Olt, comisarul şef Ion Voicu, acuzat şi el de viol şi de şantaj şi recent destituit din funcţie, susţine că nu o cunoaşte pe Melania Renghea şi că “toate sunt închipuiri. ireal şi falsă imaginaţie” a femeii. Relu Renghea, însă, ne-a declarat că el are dovada că şeful Poliţiei a minţit şi că o cunoştea pe soţia sa.

“Se poate dovedi că a minţit, există înregistrarea pe camerele de filmat ale Inspectoratului de Poliţie Olt momentul în care domnul Voicu a întrebat-o pe soţia mea: Ce faci, Melania, ce-ai păţit? Asta se întâmpla pe 26 decembrie. Există şi martori, erau acolo adjunctul lui, domnul Mladin şi agentul de pază”, ne-a mai declarat Relu Zenghea. El mai spune că în acet moment prioritatea sa este să strângă mărturii şi probe care să o ajute pe soţia sa să dovedească violul şi şantajul.

×