x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Trei voci stralucitoare

Trei voci stralucitoare

12 Dec 2004   •   00:00

Va mai aduceti aminte de "Anii de liceu"? De adresa muzicala "Strada Sperantei"? Pe aceste acorduri, parte a colectiei celor mai iubite melodii ale romanilor, au dat autografe Mihaela Mihai, Stela Enache si Corina Chiriac.


ANITA PANAIT, OTILIA VINTILA

IN PRAG DE SARBATOARE. Proiectul cititorilor de Jurnalul aduce un strop de bucurie in sufletele tuturor romanilor
Unele sunt voci ale copilariei noastre, cei care nici n-am implinit 30 de ani. Altele sunt refrene din junetea parintilor nostri si din tineretea bunicilor. Intr-un proiect unic, al cititorilor de Jurnalul, un alt fel de proces electoral a avut loc in ultimele doua luni. Muzica buna a facut concurenta reala politicii. Oamenii au votat pentru refrene minunate, mici declicuri magice care lasau amintirile unor vremuri ingropate in memorie sa iasa la lumina, la fel de proaspete ca-n timpul petrecerii lor. 24 de piese-bijuterii au fost astfel reunite pe un CD aniversar oferit de cititorii nostri iubitorilor de muzica romaneasca.

MIHAELA... La lansarea de sambata seara, lume multa, dornica de autografe. Mihaela Mihai e, ca de obicei, o prezenta plina de sarm. Desi a fost departe de tara multa vreme, imaginea ei a ramas nealterata in inima publicului, dovada numarul insemnat al doritorilor de autografe. Nu se mai saturau s-o priveasca, sa-i vorbeasca.

STELA... Stela Enache, astazi o voce familiara si urechilor de peste granita, e la fel de eleganta si de prietenoa sa. Are aceiasi ochi minunati, acelasi suras cald, aceeasi carisma. Parca timpul a ascultat-o cand l-a descantat, cu ani in urma, caci e neschimbata: "Timp, nu goni grabit, Anii de aur ce ne-ai daruit"

SI CORINA... Corina Chiriac a tinut pentru o clipa asistenta in suspans: "Vine sau nu vine, dati-mi un raspuns". In cele din urma a venit. Cu timbrul ei inimitabil, cu stilul ei pasional, plina de viata si cu un umor irezistibil, a tinut aprinsa valvataia evenimentului pentru multa vreme. Fara sa fi cantat, doamnele au primit aplauze la scena deschisa. A fost seara in care publicul si-a amintit de Margareta Paslaru, astazi cunoscut producator de televiziune peste Ocean, de maestrul Gica Petrescu, un nonagenar plin de farmec caruia vremurile mai bune sau mai rele nu i-au alterat politetea curtenitoare, de regretatul Dan Spataru, a carei piesa a inspirat titlul albumului, de temperamentala Loredana, care promitea, inca din adolescenta, sa devina o diva.

IN DAR
Savoare, farmec, un "nu stiu ce" care le impinge in afara timpului nostru maruntit de griji. Lipsite de cheful de a intra in corsetul stramt al modei, si-au preumblat siluetele fragede prin sufletele catorva generatii. Sunt cele mai dragi refrene ale romanilor. S-au nascut si au nascut iubiri patimase. Au aprins inimile si au dat curaj picioarelor sa se azvarle intr-un dans fara sfarsit. Cu inima au judecat cititorii cand au ales melodiile. Asa am strans aici un secol de refrene minunate, de la lume adunate si-napoi la lume date. E darul nostru pentru cei care se uita la viitor fara sa-si fi uitat trecutul. Bucurati-va de el cu cei dragi si asemenea voua! Jurnalul National
×
Subiecte în articol: reportaj