x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Spirala lui guru salvează onoarea Băilor Herculane

Spirala lui guru salvează onoarea Băilor Herculane

de Dumitru Stoichita    |    26 Apr 2007   •   00:00
Spirala lui guru salvează onoarea Băilor Herculane

6.000 de adepţi ai MISA au ajunsin fosta perlă a turismului balnear. Staţiunea va fi revigorată economic, temporar, de spirala yoghinilor care vor să empatizeze cu faimosul Grig.

Yoghinii lui Gregorian Bivolaru au inceput să invadeze staţiunea Băile Herculane. 6.000 de adepţi MISA se vor prinde in trei spirale prin intermediul cărora vor intra in legătură spirituală cu guru "Grig", aflat tot in Suedia.

In staţiunea Băile Herculane este forfotă mare. Toată suflarea oraşului este conectată la evenimentul anului, ce se va desfăşura in perioada 27 aprilie-6 mai. Peste 6.000 de yoghini, membri ai Mişcării de Integrare Spirituală in Absolut (MISA), creată de Gregorian Bivolaru, se vor intalni pe Platoul Coronini pentru a primi de la mama natură energia astrală. In acelaşi timp, adepţii MISA speră să intre in contact cu guru "Grieg", deşi acesta se află la mii de kilometri de ţară, in Suedia.

SPIRALELE. Datorită poziţiei geografice, staţiunea este perfectă pentru organizarea de spirale, şedinţe de meditaţie, relaxare ori plimbări in aer liber. Cele trei spirale alcătuite din femei şi bărbaţi se vor forma pe Platoul Coronini. Yoghinii care intră in spirală sunt dispuşi in şiruri zodiacale concentrice, bărbat şi femeie, şi susţin că această spirală yang simbolizează mişcarea circulară centripetă de revenire la origini, iar yoghinii care o formează se incarcă cu energii cosmice pozitive. Prin astfel de ritualuri, yoghinii mai consideră că energia yang acumulată prin meditaţia in spirală le oferă o stare de armonie şi echilibru şi are efecte puternice asupra psihicului pentru o perioadă mai lungă de timp.

DELEGAŢIE. Primarul din Băile Herculane, Ion Oprescu, ne-a declarat că o delegaţie a yoghinilor a venit cu solicitarea de a inchiria sala de spectacole din oraş, dar şi accesul pe Platoul Coronini in vederea formării spiralelor. "Toţi avem de caştigat de pe urma yoghinilor, şi aici mă referi ndeosebi la hotelieri şi la ţăranii care vand zarzavaturi, fructe sau miere de albine. Mai mult, sunt foarte preocupaţi de păstrarea curăţeniei. Anul trecut au inchiriat un tractor cu remorcă de la primărie şi au strans toate gunoaiele de pe platoul muntos unde au făcut spiralele. Şi asta in condiţiile in care nu ei au făcut mizerie, ci comercianţii de produse care s-au ţinut după ei", a declarat primarul.

"HORA". 6.000 de yoghini se vor integra spiritual intr-un peisaj de vis

START LA PROFIT. Pentru o perioadă de zece zile, comercianţii şi hotelierii din pitoreasca staţiune Băile Herculane işi freacă mainile de bucurie. Cei 6.000 de yoghini din peste 20 de ţări , care au anunţat deja că vor veni incepand cu data de 27 aprilie, sunt recunoscuţi ca mari vegetarieni. Drept urmare, ţăranii au umplut deja pană la refuz pieţele din oraş, iar preţurile zarzavaturilor au sărit in aer, perioada fiind cea mai bună pentru profituri. Nici hotelierii nu au de pierdut. Directorul unui lanţ hotelier din staţiune, Radomir Stoicovici, susţine că unul dintre cele mai mari hoteluri ale sale, cu o capacitate de aproximativ 700 de locuri, a fost rezervat in totalitate de către yoghini, iar bucătarii săi le vor găti meniuri speciale. "De 15 ani, in fiecare primăvară avem astfel de oaspeţi. Nu stau numai la hoteluri, ci şi la căsuţe sau in corturi. Cand vin yoghinii profitul nostru aproape că se dublează." Bucătarul-şef al hotelului, Rădoi Ilie, ne-a dezvăluit că pentru yoghini va prepara mancarea in oale separate, vesela va fi nouă, iar meniul va fi alcătuit din supe de legume şi ciorbe cu smantană, orez cu lapte, salată orientală, mancare de spanac cu ouă ochiuri, şniţele din soia, salate de crudităţi şi multe fructe.


LA ZARZAVAT
"Toţi avem de caştigat de pe urma yoghinilor, şi aici mă refer indeosebi la hotelieri şi la ţăranii care vand zarzavaturi, fructe sau miere de albine. Mai mult, sunt foarte preocupaţi de păstrarea curăţeniei"
Ion Oprescu
Primar Băile Herculane

PROFIT DUBLU
"De 15 ani, in fiecare primăvară avem astfel de oaspeţi. Nu stau numai la hoteluri, ci şi la căsuţe sau in corturi. Cand vin yoghinii profitul nostru aproape că se dublează"
Radomir Stoicovici
Patron hotel
×
Subiecte în articol: special herculane băile herculane