x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Tariceanu - lantul minciunilor

Tariceanu - lantul minciunilor

de Monica Iordache Apostol    |    18 Ian 2007   •   00:00
Tariceanu  -  lantul minciunilor

Premierul Tariceanu a repetat de patru ori, vineri si sambata trecute, ca biletelul invocat de Elena Udrea nu exista.

  • 12 IANUARIE, ora 10:00. "Este o facatura. Va spun foarte clar ca nu puteam sa-i cer presedintelui asa ceva si ca nu exista un astfel de document. Daca as fi avut vreo intentie, stiti foarte bine ca a existat o discutie acum doi ani legata de convorbirea avuta cu procurorul general. As fi putut sa-i cer acestuia si nu am facut-o. Este ca si cum i-as cere lui dracul sa vorbeasca cu Dumnezeu si sa ma puna bine cu el", spunea Tariceanu chiar la dechiderea Congresului PNL.
  • 12 IANUARIE, ora 14:45. "Incepe sa-mi devina mai clar care este scopul acestei diversiuni facuta de doamna blonda, numita Udrea. Ca si acum doi ani, cand s-a vorbit de telefonul dat pentru o interventie la Parchet, s-a dovedit ca nu a fost nimic. Nu e punctul meu de vedere acesta, ci al CSM, care a analizat cazul si a constatat ca premierul are dreptul sa se informeze. Acum se incearca o diversiune de acelasi fel si pot sa va spun ca nu i-as solicita si nu i-am solicitat presedintelui sa intervina la Parchet pentru nimeni", repeta premierul.
  • 12 IANUARIE, ora 15:00. "Nu i-am solicitat presedintelui Basescu sa intervina pentru nimeni la Parchet si cu atat mai putin as fi facut-o pentru Patriciu, despre care stiu ce relatii are cu presedintele, sau, ma rog, toata lumea stie. Deci nu sunt un naiv in politica sa-mi fi putut imagina un astfel de lucru. Dar nu o fac din principiu. (…) Daca o sa ma intrebati: exista vreun bilet?, va spun ca nu i-am scris presedintelui sa intervina pentru nimeni la Parchet. In rest, corespondenta oficiala intre primul-ministru si presedinte, presedinte si primul-ministru exista, sigur ca da", afirma iar Tariceanu.
  • 13 IANUARIE, 18:00. "Eu nu stiu de existenta vreunui bilet in primavara lui 2005 si cred ca aceste afirmatii - sau acuzatii, mai degraba - lansate de doamna de care ati vorbit nu fac decat sa se incadreze in categoria celor de care am mai avut parte odata, va aduceti aminte, cu acuzatiile legate de interventia pe langa Parchetul General in favoarea domnului Dinu Patriciu. (…) Ceea ce va pot afirma inca o data este ca nu am facut interventii la presedinte pentru a interveni, la randul lui, pe langa Parchetul General pentru cineva, pentru oricine ar fi acela", sustinea Tariceanu aceeasi ipoteza.
  • ×
    Subiecte în articol: eveniment