x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special UDMR anunta ca intra la guvernare

UDMR anunta ca intra la guvernare

30 Noi 2004   •   00:00

ALEGERI GENERALE 2004
UDMR a decis ieri sa participe in mod direct la guvernare, dar a amanat o decizie in privinta formatiunii cu care va incheia o alianta post-electorala. "UDMR este pregatita sa isi asume raspunderea guvernarii.
SECRET. Marko Bela nu a spus cu cine se va alia UDMR
Daca vom reusi sa ajungem la o formula acceptabila, la un program acceptabil pentru UDMR, atunci ne vom implica direct in actul guvernamental", a declarat presedintele Uniunii, Marko Bela, dupa sedinta Consiliului operativ al acestei formatiuni. El a explicat ca este nevoie ca maghiarii sa aiba o influenta cat mai mare atat asupra activitatii legislative, prin prezenta UDMR in Parlament, cat si a activitatii executive. "Este in interesul comunitatii maghiare sa fim prezenti in Guvern, pentru ca in perioada urmatoare se vor lua decizii importante pentru tara, inclusiv pentru maghiari, dar este si in interesul Romaniei sa fie guvernata de o majoritate stabila", a precizat Marko.

DIN NOU. Liderul UDMR a spus ca vineri Consiliul Operativ se va intruni din nou pentru a decide conditiile pe baza carora UDMR va negocia intrarea la guvernare si pentru a stabili ministerele care vor fi conduse de cate un reprezentant al formatiunii maghiare. "Conditiile noastre sunt foarte clare: un program care sa accelereze integrarea Romaniei in Uniunea Europeana si sa ofere solutii in ceea ce priveste situatia comunitatii maghiare. In ceea ce priveste numele formatiunii cu care UDMR se va alia, acesta va fi stabilit abia saptamana viitoare. Marko a explicat ca rezultatele alegerilor nu sunt definitive, iar UDMR nu poate lua o decizie in acest conditii. "Ne vom alia cu cei cu care vom putea forma o majoritate", a spus Marko, precizand insa ca saptamana viitoare conducerea UDMR a stabilit o intalnire cu liderii Uniunii Nationale PSD + PUR. Presedintele UDMR nu a exclus insa nici o intrevedere cu reprezentantii Aliantei PNL-PD, "daca va fi cazul". Nu in ultimul rand, Marko a precizat ca Uniunea va anunta public pe care din cei doi candidati din turul doi al alegerilor prezidentiale il va sustine. (Silviu Sergiu)

RETICENTA
Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ieri ca nu se poate pronunta in privinta fraudarii alegerilor pentru ca nu detine informatii pe aceasta tema. "Nu am cum sa comentez declaratia domnului Basescu pentru ca nu stiu pe ce se bazeaza. Probabil ca este vorba de semnalele existente in interiorul Aliantei PNL-PD. Noi nu avem astfel de semnale, ba chiar in judetele unde noi am fost prezenti am avut impresia ca anul acesta alegerile au fost mult mai riguros controlate de observatori si de reprezentanti ai societatii civile", a spus Marko.

×
Subiecte în articol: eveniment udmr marko