x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Un nou volum marca Ion Cristoiu

Un nou volum marca Ion Cristoiu

de Sebastian S. Eduard    |    25 Noi 2006   •   00:00

Mai sunt doua zile de Gaudeamus, iar Jurnalul National va asteapta in continuare la standul sau de la Romexpo. Nu pierdeti, astazi si maine, lansarile lui Ion Cristoiu, Todor Octavian, intal-nirea cu editorialistii nostrii si ultima carte editata de noi - "Colectia colectiilor - vol 2".

EXCELENTA. Ion Cristoiu revine cu a treia carte din seria "Istoria ca telenovela"

Mai sunt doua zile de Gaudeamus, iar Jurnalul National va asteapta in continuare la standul sau de la Romexpo. Nu pierdeti, astazi si maine, lansarile lui Ion Cristoiu, Todor Octavian, intalnirea cu editorialistii nostrii si ultima carte editata de noi - "Colectia colectiilor - vol 2".

Astazi, la ora 12:00, sunteti invitati la standul Jurnalului National (standul 46) pentru lansarea volumului "De la o lovitura de stat la alta" de Ion Cristoiu. Cea de-a treia carte din seria "Istoria ca o telenovela" are zeci de povestiri savuroase privite prin ochiul critic de gazetar al lui Ion Cristoiu.

TEME ALESE. A stiut sau nu Ceausescu Nicolae ca Cehoslovacia va fi invadata? Cum a fost transformata o scrisoare a Elenei Cuza catre mama sa in instrument de propaganda proletara sau cum erau "gadilati la sezut" cumunistii - iata numai cateva dintre teme. "Ca gazetar de istorie, si nu ca istoric, am simtit nevoia unei incursiuni in trecut pentru a descoperi si comenta interesantul, daca nu senzationalul. Apartinand vietii, istoria e marcata de un omenesc strident, exagerat, in genul celui cultivat de telenovela", scrie Cristoiu.

De o lansare oficiala au parte la Gaudeamus si ultimele povestiri ale lui Tudor Octavian. Adunata in doua volume, "Povestirile alese" contine aproximativ 350 de istorii, mai vesele si mai triste, redactate cu o ironie fina sau, dimpotriva, uneori cu accente de-a dreptul caustice. In continuare, de la ora 16:00, Nicu Alifantis va fi prezent la standul nostru pentru o sesiune de autografe.

DUMINICA. In ultima zi a targului, la ora 11:00, va dau intalnire la standul Jurnalului National Gabriela Vranceanu Firea, Dan C. Mihailescu, Lucian Mandruta, Tudor Octavian, pentru ca de la ora 13:00 sa asistati la o lansare care nu mai are nevoie de nici o prezentare: "Colectia colectiilor 2" - un volum urias ce aduna cateva dintre cele mai bune editii de colectie ale acestui an.

In fine, la ora 14:30 sunteti invitati la deja traditionalul album foto de sfarsit de an - "Fotografie de Jurnal". Volumul reuneste cele mai interesante instantanee surprinse de fotoreporterii nostri in acest an.

"LUMEA INTERZISA" SI "CANTECELE NOASTRE, TOATE 2"
LANSARE. "Lumea interzisa", surprinsa de Dan Marinescu, Marin Raicu, Bogdan Iurascu si Karina Knapek
Inca doua proiecte marca Jurnalul National, "Lumea Interzisa" si "Cantecele noastre, toate 2", au fost lansate ieri la Gaudeamus. Numai putin de 40 de inchisori si intre 30 si 40 de mii de detinuti aflati intr-o lume de care suntem despartiti de gratii si ziduri groase.
O lume despre care nu se stia prea multe inainte ca reporterii si fotoreporterii Jurnalului National sa ne-o dezvaluie.
Asa cum se spune "o mie de vorbe nu valoreaza cat o fotografie", albumul foto are foarte putine cuvinte, insa pozele spun totul.

Cele mai frumoase cantece votate de cititorii Jurnalului National se regasesc pe cele doua CD-uri, lansate ieri.
La eveniment au participat Margareta Paslaru si George Nicolescu. "Din motive lesne de inteles nu pot acorda autografe, insa am sa va cant. Acesta este autograful meu pentru dumneavoastra", le-a spus Nicolescu celor prezenti. A urmat o interpretare live, un lucru demn de admirat. "Sper sa incepeti cu unul dintre cantecele mele", i-a spus Margareta Paslaru, inainte de a merge in fata microfonului. "Speram sa fie invers", i-a raspuns George Nicolescu. (A.V.)

×
Subiecte în articol: eveniment cristoiu ion