x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport 100 de milioane €!

100 de milioane €!

de Daniel Stan    |    02 Aug 2007   •   00:00
100 de milioane €!
Sursa foto: ALEXANDRU HOJDA/

Conducerea campioanei este foarte aproape de a obţine o creditare externă in vederea aducerii arenei din Ştefan cel Mare la standardele impuse de UEFA, inaintănd proiectul către MI, proprietarul stadionului.

Conducerea campioanei este foarte aproape de a obţine o creditare externă in vederea aducerii arenei din Ştefan cel Mare la standardele impuse de UEFA, inaintănd proiectul către MI, proprietarul stadionului.

Doar mirajul Ligii Campionilor i-a făcut pe oficialii lui FC Dinamo să se găndească la modernizarea stadionului. Deşi un proiect există incă de acum cinci ani, zilele trecute s-a inaintat un altul către Ministerul de Interne.

JALNIC. "Noi am găsit o soluţie, acum rămăne de văzut ce va zice proprietarul stadionului", a declarat unul dintre acţionari, Vasile Turcu. Este vorba despre o creditare externă ce ar putea fi rambursată in 35 de ani, obţinută din partea unui partener din Italia. Estimativ, costurile s-ar ridica la aproximativ 100 de milioane de euro şi ar acoperi 90% din lucrări, restul de 10 procente urmănd a fi suportate de acţionarii grupării din Ştefan cel Mare. Proiectul presupune mărirea capacităţii arenei la 30.000 de locuri, construirea unui hotel pentru jucători, a unei parcări subterane şi a unei baze moderne de recuperare. In acest moment, la stadion se lucrează, dar intr-un ritm lent. Din acest motiv s-a luat decizia inchiderii tribunei I şi a celei oficiale pentru tot sezonul 2007-2008. Partida de pe teren propriu din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor se va desfăşura pe Stadionul "Naţional", dar in eventualitatea accederii in grupe, situaţia ar deveni critică, momentan neexistănd soluţii.

Pedeapsă maximă?

De la ora 13:00, la sediul LPF, se vor judeca azi incidentele comise de galeria dinamovistă la meciul de la Buzău. Noua Comisie de Disciplină il are ca preşedinte pe Iosif Robi Urs, iar Dinamo riscă, in afara amenzii de un miliard de lei vechi, să evolueze fără spectatori intre două şi patru etape. E posibil să se ia decizia ca echipa să evolueze cu spectatori, dar la 150 de km de Bucureşti.

×
Subiecte în articol: sport