x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport 3 etape si amenda de 500 de euro

3 etape si amenda de 500 de euro

08 Dec 2004   •   00:00

Chemat la Comisia de Disciplina a LPF pentru injurii la adresa arbitrului de rezerva Liviu Cinca in timpul meciului Steaua - Apulum, Walter Zenga a absentat, fiind plecat in Italia, dar a fost suspendat.

SORIN ANGHEL

FURIOS. Walter Zenga a fost cu greu oprit sa nu-l ia la bataie pe arbitrul Cinca (dreapta)
Evenimentele de la meciul restanta dintre Steaua si Apulum, cand Walter Zenga l-a injurat pe arbitrul de rezerva al partidei, Liviu Cinca, fiind trimis in tribuna de "centralul" Robert Dumitru, au fost judecate ieri la Comisia de Disciplina a LPF. Numai ca antrenorul italian nu s-a putut prezenta, el fiind plecat in Italia, de unde va reveni abia pe 10 ianuarie. El a fost reprezentat de presedintele executiv al stelei, Mihai Stoica. Dupa deliberare, Walter Zenga a fost suspendat pentru 3 etape si amendat cu suma de 500 de euro, chiar daca s-a aflat la prima abatere de acest gen.

SPRIJIN. "Este un gest incalificabil ceea ce a facut Walter. Sincer, sper sa i se acorde circumstante atenuante, chiar daca presedintele Comisiei are resentimente fata de mine", a declarat Mihai Stoica inaintea sentintei. Acesta a facut referire la Doru Viorel Ursu, cu care se afla in conflict de mai multa vreme si pe care l-a acuzat ca e antistelist. Meme a declarat ca este dispus sa stea pe banca de rezerve alaturi de tehnician pentru a-l calma, lucru care i-a fost chiar recomandat de catre reprezentantii Ligii Profesioniste de Fotbal.

MOTIVARE

"Comisia a avut in vedere gravitatea faptei, care il diferentiaza pe Zenga de ceilalti antrenori. Am luat act de pozitia corecta a Stelei si de situatia familiala a lui Zenga. Am decis o pedeapsa spre minim" - Doru Viorel Ursu, presedinte Comisia de Disciplina a LPF

GRIGORAS
Ieri a fost judecat si antrenorul Farului, Petre Grigoras. Constanteanul Radu Oprea depusese un memoriu prin care il acuza ca il batuse. Au fost audiati fotbalistii Vlas, Lungu si Schiopu, care au luat apararea tehnicianului. Grigoras a admis ca i-a dat jucatorului o palma si un sut in fund, fiind suspendat pentru 3 luni si amendat cu 1.500 de euro. El va face apel.
×
Subiecte în articol: sport