x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport 5.000 de turci vor fi la meci

5.000 de turci vor fi la meci

23 Noi 2004   •   00:00

Dincolo de duelul crancen care va avea loc pe teren, intalnirea de maine, dintre Steaua si Besiktas, se anunta a fi una aspra si la nivelul suporterilor.

MIHAI IGIROSANU

FANATICI. Fanii lui Besiktas vor fi multi la Bucuresti, dupa care nu isi vor mai urmari favoritii 3 etape, pe teren propriu
Desi conducerea Stelei a fixat preturi foarte ridicate ale biletelor, interesul fanilor turci este foarte mare. Multi suporteri care traiesc in Romania si-au manifestat deja intentia de a-i incuraja pe "vulturi".

AFLUENTA. Conform informatiilor care circulau ieri in Ghencea si pe site-ul "www.BlackEagles.com", care apartine suporterilor lui Besiktas, la meciul cu Steaua vor fi in tribune aproximativ 5.000 de sustinatori ai echipei lui Daniel Pancu. Informatia a fost prezentata in premiera de televiziunea "Kanal D", care a anuntat si pretul biletelor stabilite de Steaua, precum si ultimele noutati din tabara romana. Sunt sanse sa asistam la cea mai mare afluenta de suporteri straini din ultimii 15 ani. In vara anului 1989, partida Steaua - Galatasaray (4-0), din semifinalele Cupei Campionilor Europeni, a fost urmarita de un numar similar de fani turci. Inainte de meci, acestia au declansat o adevarata goana dupa bilete, oferind chiar si suma de 50 de dolari, una uriasa la vremea respectiva.

BILETE. Conducerea Stelei a anuntat ca fanilor lui Besiktas Istanbul li s-au oferit aproximativ 1.000 de bilete, conform regulamentelor UEFA privind capacitatea stadionului. Astfel, se pare ca multi turci urmeaza a-si achizitiona tichete pe cont propriu. De partea cealalta, galeria Stelei a anuntat ca pregateste un show unic in Romania, care a costat in jur de 2.000 de euro.

ECHIPA
Walter Zenga are mari batai de cap din cauza accidentarilor care i-au decimat linia de mijloc. Paraschiv are ruptura musculara, Dica este suspendat, iar Florentin Dumitru este operat. In aceste conditii, tehnicianul italian se gandeste la titularizarea lui Falemi in centrul campartimentului median, alaturi de Bostina si de Dorinel Munteanu. De asemenea, e posibila si reprofilarea lui Dinita pe postul de mijlocas dreapta.

URMARI
In urma incidentelor petrecute la meciul din ultima etapa la meciul cu Rizespor, Federatia Turca a luat decizia ca Besiktas Istanbul sa evolueze trei etape cu portile inchise. La partida disputata duminica pe stadionul "Inonu", un suporter al gazdelor, Cihat Aktas, a decedat dupa ce a fost injunghiat in timpul unor altercatii intre fani. Agresorul a fost descoperit ulterior si arestat, recunoscandu-si vina.

REVISTA
In cursul acestei saptamani va aparea numarul 2 al revistei Suporter Steaua. Fanii o vor putea achizitiona joi, in ziua meciului cu Besiktas, de la magazinul mobil situat in incinta stadionului, urmand ca de vineri revista sa poata fi gasita la punctele de vanzare a presei din intreaga tara, la pretul de 30.000 de lei. Coperta este ilustrata printr-o fotografie inedita, cu atacantul Neaga in postura de noul rege al Stelei.
×
Subiecte în articol: sport