x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Sunt prieten cu Gigi Becali!"

„Sunt prieten cu Gigi Becali!"

02 Apr 2004   •   00:00

Victoria de pe „Hampden Park" nu l-a multumit prea tare pe selectionerul Anghel Iordanescu. Generalul a dezvaluit ieri cateva dintre partile care nu l-au satisfacut.

Desi nu a dorit sa confirme in totalitate, Iordanescu le-a reprosat cele mai multe greseli, in pauza, lui Pancu si Ovidiu Petre.

REPROSURI. Jucatorii au fost certati ca impun un ritm scazut jocului, ca se complica si abuzeaza de pase inapoi. „Capitolul referitor la pasele inapoi este principalul repros pe care l-am facut echipei. Este partea care m-a nemultumit cel mai mult in jocul in echipei nationale". In avionul care a adus delegatia tricolorilor la Bucuresti, selectionerul a cerut celor din jur pareri despre evolutia jucatorilor de la cele doua echipe nationale, a ascultat atent, dupa care l-a chemat pe internationalul de tineret, Cocis, pentru o discutie tete-a-tete.

CONFLICT. Desi nu a dorit sa discute prea mult despre procesul cu Gigi Becali, Iordanescu a „scapat" totusi cateva ganduri: „Sa stiti ca eu sunt prieten cu Gigi Becali. Il consider un om care a facut foarte multe pentru Steaua. De fapt, nu stiu ce s-ar fi intamplat cu acest club daca nu era el. Cu toate acestea, nu am declarat sau dezvaluit cuiva ca ne vom impaca". Selectionerul a oferit si cateva detalii din intimitatea ultimei infatisari a procesului: „Avocatul dansului a spus ca domnul Becali nu se poate prezenta din cauza campaniei electorale. A spus ca domnul Becali stie ca ne-am impacat. Am declarat in fata judecatoarei faptul ca nu m-am intalnit cu Gigi Becali decat o singura data, la derby-ul cu Rapid, unde dansul mi-a sarutat copii. Atat si nimic mai mult in privinta vreunei eventuale impacari".

STELISTI. In privinta celor 4 „rebeli" din Ghencea, Puiu a fost ferm: „Va spun inca de pe acum ca nu le pot oferi acestora conditii asemanatoare cu cele ale jucatorilor din strainatate".


„Echipa nationala e ceva sacru!"

Titularizat miercuri seara de selectionerul Iordanescu in dauna lui Mitea, mijlocasul lui Dinamo Kiev, Florin Cernat a dezaluit cateva dintre problemele pe care le are cu antrenorul Alexei Mihailicenko, cum isi omoara timpul in Ucraina la pescuit si ca a refuzat propunerea pe care Federatia Ucraineana i-a facut-o lui si lui Tiberiu Ghioane de a evolua pentru nationala ex-sovietica.

  • Jurnalul National: De ce nu mai esti titular la Dinamo Kiev?

    Florin Cernat: Antrenorul Mihailicenko nu ma are deloc la inima. Cred ca s-a suparat pe mine atunci cand l-am intrebat de ce nu sunt titular.

  • Pleci?

    Nu stiu. Am avut o discutie cu conducerea clubului si saptamana viitoare m-au chemat la tratative pentru prelungirea contractului. Daca ma asigura ca voi fi titular, chiar daca nu meci de meci, raman. Altfel, nu.

  • Ucrainenii va privesc bine pe tine si pe Ghioane?

    Eu zic ca da. Prin intermediul presedintelui Surkis, care este si liderul Federatiei, am primit propunerea de a juca pentru nationala Ucrainei. Mi-au spus ca ei cauta jucatori mai tehnici, care lipsesc echipei. Am refuzat, nici nu ma gandesc la asa ceva. Pentru mine, echipa mea nationala e sfanta.

  • Cum mai e viata la Kiev?

    Nu prea frumoasa. Sunt mai comunisti ca noi. Noroc ca ies deseori la pescuit cu prietenii mei, bielorusii Bialkevici si Katkievici. Sunt profesionist la acest capitol.

  • Ghioane in ce relatii mai e cu FRF?

    L-au mai cautat de multe ori, sa vada daca s-a razgandit in privinta nationalei, dar el e hotarat. Spune ca a promis o data ca renunta si asa va ramane.

×
Subiecte în articol: sport becali