x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Vreau sa castig in fata fanilor!"

„Vreau sa castig in fata fanilor!"

22 Apr 2004   •   00:00
„Vreau sa castig in fata fanilor!"

A doua etapa a Campionatului National de Raliuri, de la Deva, este cursa in care campionul en titre, Mihai Leu, castigator in ultimii doi ani, doreste sa revina cu victorie, mai ales „joaca" pe teren propriu.

  • Jurnalul National: Domnule Leu, care este predictia pentru raliul Devei?

    Mihai Leu: Va dati seama ca vreau sa castig, fiindca sunt acasa, in fata propriilor suporteri, si nu vreau sa-i dezamagesc. Toata lumea ma iubeste aici si sper sa ma ridic la nivelul asteptarilor. Daca tot am castigat in ultimii doi, de ce sa nu realizez „tripla"?

  • Masina va multumeste?

    Se vede diferenta fata de cea de anul trecut, cu care am devenit campion. Aceea era un Accent WRC (n.r. - World Rally Car), iar asta este un Coupe Kitcar, ceva mai slaba. Desi am avut probleme in prima etapa, la Brasov, am iesit pe locul 6, ceea ce-mi da sperante. Incercam ne aparam titlul.

  • Cum vedeti lupta pentru campionat?

    Va fi destul de greu, fiindca avem adversari puternici. Avantajul meu acum este experienta pe care am acumulat-o prin castigarea campionatului.

  • Emotiile sunt mai mari decat la box?

    Acolo am fost campion mondial, iar aici doar national. Eu sunt un tip emotiv pe plan personal, dar in competitii nu se pune problema de asa ceva. Mereu ma concentrez la maximum si incerc sa dau tot ce am mai bun. Ion }iriac a trecut de la hochei la tenis si a realizat lucruri extraordinare. Eu de ce n-as face-o?

  • Cat va mai continua colaborarea cu Hyundai?

    Mai avem contract anul acesta, iar dupa aceea vom mai vedea. Din 2005, in Romania nu vor mai fi permise WRC-urile, asa ca nu stiu ce se va intampla.

  • Ramaneti in Romania, dupa ce ati locuit in Germania si Italia?

    Imi este bine aici si nu vreau sa plec. Mi-am adus si familia si vreau sa fac in continuare performanta in raliuri.

    Catalin Fainisi


    Spera sa participe in Campionatul Mondial

    Dupa ce a castigat titlul de campion national cu Hyundai WRC, Mihai Leu doreste sa incerce si aventura din campionatul mondial. „Sper ca in maximum doi ani sa concurez si eu macar in macar doua sau trei etape de WRC. Ar fi ceva minunat, mai ales ca as putea sa-mi masor puterile cu pilotii celebri de acolo, precum Peter Sollberg, Carlos Sainz sau Marcus Gronholm", spune hunedoareanul despre competitie. In Campionatul Mondial si-a mai incercat norocul, anul trecut, si multiplul campion national Constantin Aur, care a abandonat in cele mai multe curse alergate. Leu a primit o oferta de a participa in Campionatul Mondial inca de anul trecut, de la echipa italiana Astra. „Am refuzat oferta italienilor, fiindca sunt legat de Hyundai momentan. In plus, Astra concureaza cu masini Mitsubishi, iar asta m-ar fi impiedicat sa semnez cu ei. Nu se stie insa ce se va intampla in viitor. Imi doresc mult sa concurez si pe plan mondial", a completat fostul campion mondial de box profesionist.


    Calendarul sezonului 2004

    Raliul Brasovului 27-28 martie
    Raliul Hunedoarei 24-25 aprilie
    Raliul Maramuresului 22-23 mai
    Raliul Clujului 12-13 iunie
    Raliul Romaniei 2-4 iunie
    Raliul Hebros 24-25 iunie
    Raliul Sibiului 7-8 august
    Raliul Harghitei 28-29 august
    Raliul Argesului 18-19 septembrie
    Raliul Timisoarei 9-10 octombrie
    Raliul Onestiului rezerva

    Prima cursa a sezonului a fost castigata de Dan Gartofan, urmat pe podium de Bogdan Marisca si Constantin Aur.

  • ×
    Subiecte în articol: sport raliul mondial