x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport A driblat moartea

A driblat moartea

de Dragos Stoica    |    03 Feb 2008   •   00:00
A driblat moartea

Lovit cu cotul în gât la finalul meciului de vineri cu Levski Sofia, atacantul francez a suferit o fractură de pomete şi o comoţie cerebrală, urmând să fie externat cel devreme luni.

STEAUA - Habibou rămâne sub supraveghere medicală


Lovit cu cotul în gât la finalul meciului de vineri cu Levski Sofia, atacantul francez a suferit o fractură de pomete şi o comoţie cerebrală, urmând să fie externat cel devreme luni.

Momente cumplite în finalul partidei amicale dintre Steaua şi Levski Sofia! Rămas pe gazon după un contact cu marocanul Radeh, francezul Habib Habibou a fost aproape să-şi piardă viaţa, numai intervenţia imediată a celor două echipe de medici salvându-l la timp.

 

INCONŞTIENT. După ce a fost vizionată înregistrarea meciului, s-a văzut clar cum fundaşul formaţiei bulgare l-a lovit cu cotul direct în carotidă pe francez, acesta căzând ca fulgerat. Dus de urgenţă la spital cu o maşină a unui localnic, Habibou a fost stabilizat, dar doctorii au afirmat că jucătorul a avut un mare noroc. Conform acestora, comoţia suferită a fost extrem de puternică, ceea ce a generat problemele de respiraţie cu care s-a confruntat fotbalistul imediat după ce a căzut la pământ. Totodată, Habibou a suferit şi o fractură de pomete, însă din fericire nu este nevoie de o intervenţie chirurgicală pentru refacerea osului zigomatic. “O dată ce pacientul a fost stabilizat, au început primele investigaţii, care au relevat faptul că jucătorul a suferit şi o fractură la nivelul osului zigomatic, ca urmare a unui traumatism forte. Pacientul va fi spitalizat cel puţin 48 de ore, în care va mai efectua o serie întreagă de investigaţii şi controale medicale, pentru a ne asigura că nu pot exista complicaţii neplăcute”, a spus doctorul Stelei, Radu Paligora. Acesta a mai adăugat că fotbalistul se simte bine în prezent: “Acesta este cel mai important lucru. Ce a fost mai greu a trecut. Puteam să avem parte de o tragedie, mai ales că nu am beneficiat de serviciile unei ambulanţe la terenul unde s-a disputat partida”.

 

REPROŞ. Legat de absenţa maşinii de salvare, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat ieri că este inadmisibilă o asemenea scăpare din partea organizatorilor şi a afirmat că, în situaţia în care acest lucru s-ar repeta în România, ar sancţiona imediat o astfel de deficienţă. “Habibou a avut mare noroc. Să-i mulţumească lui Dumnezeu pentru că a avut zile. Conducătorii clubului organizator ar fi trebuit să se intereseze dacă era ambulanţă sau nu prezentă la joc, în lipsa acesteia urmând să nu permită începerea meciului. Dacă s-ar fi întâmplat în ţară aşa ceva, tăiam în carne vie imediat. Trebuie să fii prevăzător, pentru că, iată, fotbaliştii muncesc într-un mediu periculos. La englezi se pun contre de te aruncă patru metri în aer. De aceea sunt plătiţi atât de bine jucătorii”, a declarat “Corleone”. În ceea ce-l priveşte pe agresorul lui Habibou, marocanul Radeh, acesta a continuat să nege că l-ar fi lovit intenţionat pe stelist, afirmând, în pofida imaginilor video, că cei doi ar fi avut un contact involuntar, dându-se cap în cap. Radeh a fost cel mai violent om al lui Levski, acesta provocându-l încă din prima repriză şi pe columbianul Mendoza, pe care l-a şi scuipat în minutul 25.

×
Subiecte în articol: sport