x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport A fost anul CFR!

A fost anul CFR!

de Dragos Stoica    |    11 Mai 2008   •   00:00
A fost anul CFR!

La doar patru ani de la revenirea pe prima scenă, gruparea patronată de Arpad Paszkany a cucerit tot pe plan intern, asigurîndu-şi şi prezenţa direct în grupele Ligii Campionilor

CUPA ROMÂNIEI TIMIŞOREANA - Event pentru clujeni

La doar patru ani de la revenirea pe prima scenă, gruparea patronată de Arpad Paszkany a cucerit tot pe plan intern, asigurîndu-şi şi prezenţa direct în grupele Ligii Campionilor

CFR Cluj a încheiat triumfal actualul sezon, formaţia antrenată de Ioan Andone, trecîndu-şi în cont şi trofeul Cupei României Timişoreana, la numai trei zile de la cucerirea campionatului. Ieri seară, la Piatra Neamţ, ardelenii de conjunctură s-au impus cu 2-1 (0-0) în faţa merituoasei Unirea Urziceni, graţie golurilor marcate de Ruiz (’49), Semedo (’64), respectiv Dănălache (’58).

ECHILIBRU. Ca spectacol fotbalistic, primele 45 de minute nu s-au ridicat la înălţimea momentului. Deşi au existat cîteva ocazii de ambele părţi, cele două echipe au lăsat senzaţia că mai mult s-au pîndit una pe cealaltă, uitînd că sarea şi piperul jocului de fotbal este în primul rînd golul. Pauza a fost însă un sfetnic bun: la numai patru minute de la reluare, Ruiz prinde mingea perfect din vole, iar aceasta se scurge pe lîngă plonjonul unui Stelea uşor surprins de execuţia argentinianului. Avantajul CFR-ului nu durează decît nouă minute, Dănălache restabilind echilibrul printr-un şut din întoarcere, după o recentrare cu capul a lui Galamaz. Tocmai cînd senzaţia generală era că meciul se îndrepta cumva logic către prelungiri, Semedo l-a întins din greu pe Stelea în minutul 64, “Arnold” a respins printr-un reflex de senzaţie, dar mingea a sărit tot la “pantera neagră” a CFR-ului, care a şutat sec în poarta goală din patru metri pentru 2-1.

INCANDESCENT. Conduşi pe tabelă, elevii lui Dan Petrescu n-au căzut şi au replicat instantaneu, dominînd ultimul sfert de oră al partidei într-o o manieră teribilă. Practic, jumătate din meritele aducerii Cupei la Cluj le are portarul Eduard Stăncioiu, cel care a intervenit decisiv în nu mai puţin de patru rînduri în faţa lui Bilaşco (’82, ’84, ’88) şi Onofraş (’90+2). Forcing-ul Unirii s-a încheiat de abia în cel de-al cincilea minut de prelungiri, reprezentativă fiind imaginea lui Stelea, care la 40 de ani şi aflat undeva la centrul terenului, a solicitat zadarnic permisiunea băncii tehnice pentru a urca în careul advers.

Echipele:

CFR: Stăncioiu – Tony, Cadu, De Sousa, Panin – M. Jose (’71 Trică), Dani, Peralta (’80 Mureşan), Culio – Semedo, Ruiz (’77 Fabbiani).

Unirea: Stelea – Balint, Galamaz, D. Munteanu, Bordeanu – Mara (’72 Bilaşco), Brandan, Ricardo, Pădureţu (’65 V. Negru) – Dănălache, B. Stancu (’32 Onofraş).

Arbitri: A. Bogaciu – M. Savaniu, Ed. Dumitrescu

Stadion: “Ceahlăul”; spectatori: 12.000.

×
Subiecte în articol: sport