x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Acasă, la Santispark

Acasă, la Santispark

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    03 Iun 2008   •   00:00
Acasă, la Santispark

EURO 2008 – ROMÂNIA ● Abtwil, teritoriu românesc
Echipa naţională a României a aterizat ieri la St. Gallen şi a ocupat Hotelul Santispark din localitatea Abtwil.



EURO 2008 – ROMÂNIA ● Abtwil, teritoriu românesc
Echipa naţională a României a aterizat ieri la St. Gallen şi a ocupat Hotelul Santispark din localitatea Abtwil.

Charterul în care s-a aflat delegaţia tricolorilor a aterizat ieri, la orele prînzului, pe micuţul Aeroport Alten Rhein de la marginea oraşului St. Gallen, unde delegaţiei române i s-a asigurat o primire discretă, dar cu foarte mult respect. Imediat după aterizarea de la ora 13:00, aeronava a trecut printr-o coloană de apă produsă de două maşini de pompieri, gest care simbolizează belşugul şi care a fost menit parcă să ureze succes elevilor lui Piţurcă înaintea turneului final. Sosirea aeronavei Tarom a fost posibilă doar în urma obţinerii unei derogări, deoarece între orele 12:00 şi 14:00 aeroportul respectiv este închis traficului.

PROTECŢIE. Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a fost primul care a coborît din charter, fiind urmat de restul staff-ului federal şi de selecţionerul Victor Piţurcă. În frunte cu căpitanul Cristi Chivu, jucătorii s-au îmbarcat în autocarul oficial care, la solicitatea conducerii Federaţiei, a fost adus pe pistă, la numai cîţiva metri de scara avionului pe care erau arborate steagurile Elveţiei şi României. Autocarul a demarat fără ca jucătorii să aibă parte de o eventuală mini-baie de mulţime, în zona aeroportului aflîndu-se aproximativ 100 de fani, majoritatea români, dar şi peste 50 de ziarişti sosiţi din ţară. Iniţial, accesul presei pe pistă a fost interzis, dar, deoarece reprezentativa României era aşteptată şi de mai mulţi jurnalişti străini, conducerea aeroportului, în colaborare cu reprezentanţii UEFA, a decis să permită pătrunderea tuturor reprezentanţilor mass-media.

Aplaudaţi

Tricolorii au parcurs distanţa de la aeroport la Santispark Hotel în doar 20 de minute, fiind aşteptaţi de aceeaşi armată de ziarişti ca şi pe Alten Rhein. La coborîrea din autocar, jucătorii, antrenorii şi conducerea FRF au fost întîmpinaţi cu multă căldură de către personalul stabilimentului, toţi fiind îmbrăcaţi în bluze albe, inscripţionate cu îndemnul “Hai România!”. Între timp, fortăreaţa a fost consolidată, gazdele acoperind cu pînză albă şi spatele hotelului, care coresponda cu benzinăria şi cu service-ul auto, astfel că devine aproape imposibil ca intimitatea echipei naţionale să fie tulburată.

Autocar personalizat

Situată la periferia oraşului St. Gallen, micuţa localitate Abtwil a început să fie dominată de steagurile tricolore, care parcă se încadrează perfect în peisajul zonei, cu şantierele şi cu lucrările la drumurile publice. După ce s-au cazat, tricolorii şi-au luat camerele în primire, s-au odihnit preţ de două ore, pentru ca la ora locală 18:00 să efectueze primul antrenament pe pămînt elveţian. Toate deplasările sînt făcute la bordul autocarului oficial (foto), pus la dispoziţie de organizatorii EURO.



Antrenament întrerupt de ploaie

Primul antrenament al tricolorilor în Elveţia, efectuat aseară pe AFG Arena din St. Gallen, s-a desfăşurat în două reprize, din cauza unui adevărat potop care s-a dezlănţuit la doar cîteva minute după ce Piţurcă a dat startul şedinţei de pregătire. Jucătorii au apucat să facă doar cîteva ture de alergare uşoară şi să efectueze deja tradiţionalul "5 contra 2", după care, din cauza torentelor, Piţurcă a întrerupt antrenamentul după circa 50 de minute. După un sfert de oră, potopul s-a încheiat, iar tricolorii au ieşit din nou pe gazon şi au disputat un joc-şcoală. Vestea bună este că Goian s-a antrenat cot la cot cu colegii săi.

×
Subiecte în articol: sport