x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Adio, Henin!

Adio, Henin!

de Dragos Stoica    |    16 Mai 2008   •   00:00
Adio, Henin!

Deşi este numărul 1 mondial, sportiva din Belgia a decis să pună capăt carierei, justi­ficînd prin faptul că nu mai are nici o motivaţie.

TENIS - Şoc în circuitul WTA

Deşi este numărul 1 mondial, sportiva din Belgia a decis să pună capăt carierei, justi­ficînd prin faptul că nu mai are nici o motivaţie.

În plină dominare a clasamentului WTA, tenismena belgiană Justine Henin a produs consternare în lumea “sportului alb”, aceasta anunţîndu-şi retragerea definitivă din activitate.

UŞURARE. La numai 25 de ani, Justine şi-a motivat hotărîrea spunînd că nu mai simte nici un fel de motivaţie atunci cînd participă la concursuri. “Chiar dacă poate părea ciudat, nu resimt tris­teţe, ci mai degrabă uşurare. Ştiu că este un şoc pentru multă lume şi o surpriză, dar vă asigur că am reflectat mult timp la această decizie. Mă gîndeam tot mai des la mo­mentul acesta de cîteva luni şi este sfîrşitul a ceva ce am visat de la vîrsta de cinci ani”, a declarat Henin. De-a lungul carierei, sportiva a cîştigat 41 de turnee la simplu, dintre care şapte de Grand Slam (patru Roland-Garros, două US Open şi Openul Australiei), şi două la dublu. În circuitul profesionist de la 1 ianuarie 1999, Justine Henin şi-a trecut pînă în pre­zent în cont suma de 19.461.375 de dolari, această începîndu-şi luni cea de-a 117-a săptămînă în fruntea clasamentului WTA. De ase­me­nea, Henin este campi­oa­na olimpică en-titre, dar, în urma deciziei pe care a anun­ţat-o acum două zile, nu-şi va apăra titlul cu ocazia Jo­cu­rilor Olimpice de la Beijing. Comentînd decizia lui Henin, preşedintele circuitului femi­nin de tenis profesionist, Larry Scott, a calificat drept “o zi tristă pentru tenis” momentul retragerii acesteia. 

×
Subiecte în articol: sport henin