x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Adrian Mutu intră în istoria puncherilor din Florenţa / video

Adrian Mutu intră în istoria puncherilor din Florenţa / video

de Ovidiu Ciutescu    |    16 Feb 2009   •   00:00
Adrian Mutu intră în istoria puncherilor din Florenţa / video

Cele trei goluri marcate de Adrian Mutu în meciul de campionat cu Genoa îl duc pe român între cei mai buni zece marcatori ai echipei din istorie. Lider al acestora rămâne suedezul Kurt Hamrin cu 211 reuşite în toate competiţiile. În întrecerea internă, statisticile italienilor arată că golgheterul absolut este Gabriel Batistuta, 151 reuşite.



Reuşitele din ultima etapă din Il Calcio îl urcă pe Mutu la cota 44 în tricoul Fiorentina. Într-un top all-time, românul ocupă poziţia a noua, lider fiind Gabriel Omar Batistuta. Argentinianul este urmat de legendarul Kurt hamrin, 150 goluri, şi argentinianul Miguel Angel Montuori - 72 goluri. Totuşi, în topul golurilor în toate competiţiile, suedezul conduce detaşat, el fiind flancat de Batistuta, 206 reuşite, şi Montuori - 72. În acest top Mutu figurează cu 56 de goluri în 75 partide disputate!  Hamrin a a reuşit această performanţă în  nouă sezoane în tricoul "viola" ( 1958 şi 1967) în timp ce Batistuta a fost idolul suporterilor Fiorentinei timp de nouă ani, între 1991 şi 2000.

Tricolorul formează, alături de italianul Alberto Gilardino, unul dintre cele mai bune cupluri ofensive din istoria clubului Fiorentina, cei doi reuşind să marcheze împreună 25 de goluri în cele 24 de meciuri disputate de la debutul actualei ediţii din Serie A (11 Mutu şi 14 Gilardino). Statisticile mai arată că cea mai prolifică pereche din istoria clubului "viola", după disputarea a 24 de etape de campionat, a fost cea compusă din Hamrin şi Montuori, care a înscris în total 38 de goluri (20 Montuori şi 18 Hamrin), în sezonul 1958-1959. Un alt cuplu "letal" din atacul Fiorentinei a fost cel format din argentinianul Gabriel Batistuta şi italianul Francesco Baiano, cei doi reuşind să marcheze împreună 28 de goluri în 24 de jocuri, pe parcursul sezonului 1995-1996 (18 Batistuta, 10 Baiano).


Mutu: "La 0-3 părea o nebunie sa ne gîndim la remiză!"
"Aceste trei goluri ale mele sunt foarte importante pentru că ne aduc un punct în faţa unui adversar direct din lupta pentru Liga Campionilor. Am arătat suflet şi caracter în acest meci! La 3-0 pentru Genoa părea o nebunie să ne gîndim la o remiză, mai ales că adversarii noştri au jucat foarte bine.

Deşi au fost mai inteligenţi şi mai buni ca noi în anumite momente, mai ales în prima repriză, am reuşit să revenim. Trebuie totuşi să ne îmbunătăţim jocul în defensivă", a comentat Mutu pentru Gazzetta dello Sport.








×
Subiecte în articol: sport mutu goluri