x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Alegeri la FRF - Mircea Sandu spune ca va castiga

Alegeri la FRF - Mircea Sandu spune ca va castiga

de Florin Gongu    |    10 Noi 2005   •   00:00
Alegeri la FRF - Mircea Sandu spune ca va castiga

Presedintele FRF si-a prezentat ieri strategia pentru scrutinul din 21 noiembrie.

Presedintele in exercitiu al FRF si-a prezentat strategia de abordare a alegerilor din 21 noiembrie. El priveste optimist scrutinul, afirmand ca poate sa castige un nou mandat.

De doua saptamani, Mircea Sandu nu mai aparuse in public. Intre timp a suportat o operatie la corzile vocale. Cu o voce destul de scazuta, dar cu un ton extrem de sigur, Nasu’ a vorbit ieri despre alegerile pentru presedintia FRF din 21 noiembrie.

CANDIDATII. Ca prima noutate, Sandu a anuntat ca in cursa au ramas doar doi candidati: el si Mircea Sandu. Perioada de depunere a dosarelor s-a terminat, iar ceilalti contracandidati: Ionut Lupescu, Octavian Popescu, Octavian Stancioiu, Paul Zarna si Gheorghe Vlaicu nu au indeplinit conditiile necesare. Astfel, votul va fi secret, supravegheat de o comisie din cadrul membrilor Adunarii Generale. Se vor imparti buletine ce vor fi introduse in urne.

ALIAT. "De cand am anuntat ca voi candida, am spus ca mi-as dori sa lucrez alaturi de fosti mari fotbalisti. Am facut aceasta oferta si lui Gica Popescu, si lui Ionut Lupescu. Acum cateva zile am discutat cu Lupescu pe marginea strategiei viitoare. Mi-a spus ca imi va da un raspuns in aceasta saptamana. I-am oferit functia de director general in FRF, prin care va prelua si din functiile presedintelui, el urmand sa lucreze cu doi directori adjuncti", a anuntat Mircea Sandu. El a mai precizat ca a incheiat un acord de cooperare cu Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (AFAN), unde Lupescu este vicepresedinte. "Sunt mentionate reprezentarea sindicatului in structurile FRF, respectiv in comisii, o munca in comun pentru ela-borarea contractului de munca, gasirea unei solutii prin care jucatorii sa beneficieze de o pensie la incheierea acti-vitatii fotbalistice", a spus presedintele FRF.

SIGUR. Mircea Sandu a spus ca ar accepta o functie in cadrul FRF, din partea lui Popescu, daca acesta l-ar oferta. "Daca nu-mi ofera un post, greseste. FRF ar pierde din imagine, experienta, relatii." Cu toate acestea, el e sigur de reusita: "Am sanse mari si reale sa castig alegerile. Mai mari decat Gica Popescu. Se pare ca oamenii din fotbal vor sa faca niste pasi, dar nu doresc o ruptura definitiva. Daca pierd, ma voi ocupa de afaceri si probabil ca-mi voi continua activitatea in fotbal daca ma va solicita cineva".

POLITICIAN
"Gica Popescu s-a comportat in aceasta perioada ca un politician. Nu i-am vazut programul, dar il stiu. Daca iese presedinte, are nevoie de doi ani numai ca sa aseze oamenii pe posturi. Cand spune ca Sandu conduce un sistem mafiot, sunt vorbele altora, pe care el le repeta. Nu sunt vorbele lui" - Mircea Sandu despre Gica Popescu

ANORMAL
"Presedintele FC Dinamo, Ioan Becali, nu a avut in sedinta Comitetului Executiv un comportament normal. A avut excese. Chiar am vrut la un moment dat sa suspend sedinta, dar am preferat sa o duc pana la sfarsit. I-am spus lui Becali ca presedintele conduce sedinta si sa aiba respect" - Mircea Sandu despre Ioan Becali

ANTICORUPTIE
"Se va umbla iar cu sacose dupa demiterea lui Craciunescu? Daca se fac astfel de declaratii, Parchetul trebuie sa se sesizeze, sa incerce prinderea celor care umbla. Eu nu umblu, n-am echipa, n-am arbitri. Sa-i ia pe cei care se ocupa de asa ceva, pentru ca daca exista, acesta e un act de coruptie" - Mircea Sandu despre arbitraje

CARACTERIZARE
"Eu am avut salariul de 50$ timp de patru ani. De trei ani am 1.500$. Este o munca, ma intereseaza ca am in plan international o cota. Ceea ce fac fac din pasiune, la fel ca si cum un ziarist face aceeasi meserie timp de ani in sir. Am destula demnitate, incat sa nu devin presul nimanui. Sunt echilibrat" - Mircea Sandu despre Mircea Sandu

LA PROCES
Mircea Sandu a tinut sa precizeze ca nu l-a injurat pe Ion Craciunescu in sedinta Comitetului Executiv, atunci cand acesta a fost demis din fruntea CCA. "Minciunile publicate, fara a se tine cont de comunicatul FRF m-au determinat sa-i dau in judecata pe Ion Craciunescu si Dan Teban", a spus Nasu’. Dan Teban a fost reprezentantul fotbalului in sala din Comitetul Executiv care confirmase injuraturile lui Sandu la adresa lui Craciunescu, ulterior dandu-si demisia. In acelasi dosar, Nasu’ a dat in judecata si cotidianul Gazeta Sporturilor. La randul sau, Ion Craciunescu a spus ca si el a depus plangere penala contra lui Mircea Sandu: "Se va face dreptate in justitie. Sandu a depus plangere impotriva adevarului. Nu voi cadea la pace cu el".

BIVOLARU, DEMISIE RESPINSA
Chiar daca a fost demis dupa ce Mircea Sandu a spus de el ca nu-si mai face treaba, Cristian Bivolaru (foto) este si acum in structurile federale. "El si-a depus demisia, dar eu nu i-am acceptat-o. Am zis de el ca nu mai lucreaza ca la inceput. De atunci, isi face treaba ca acum doi-trei ani", a explicat Mircea Sandu. El a spus ca a trimis la UEFA dosarul pentru organizarea finalei Cupei UEFA, dupa o discutie avuta cu primarul capitalei, Adrian Videanu.

INTREBARI
Mircea Sandu a acceptat cu greu sa comenteze pe marginea protestului inaintat luni de cei 14 jucatori ai Generatiei de Aur. "Pana la urma, nici nu stiu cine l-a scris. Dar stau si ma intreb: Cand eram bun? Atunci cand am hotarat sa trecem la profesionalism, cand am urcat diurna de la 2,5 dolari la peste 100, si multe altele? Vad acest protest ca avand o conotatie electorala, semnat de niste oameni care vor sa vina in actul de conducere", a spus presedintele FRF. El spera ca dupa 21 noiembrie, data alegerilor, rezultatul votului sa fie respectat, iar castigatorul sa fie sprijinit mai departe. "Nu merit imaginea care mi se face acum. Credibilitatea este una, imaginea este alta. Am depus o activitate cu bune si cu rele, iar in plan international am o anume imagine", a incheiat Nasu’.
×
Subiecte în articol: sport mircea sandu