x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Am muncit degeaba"

"Am muncit degeaba"

04 Noi 2004   •   00:00

Jucand 30 de minute cu doi oameni mai putin, Sahtior a pierdut la Glasgow, 0-1 in fata lui Celtic. La final, antrenorul roman a plecat furios de la conferinta de presa, dupa ce a criticat prestatia centralului francez.

DELIA GOMOESCU

DISPUTA. Valgaeren (stanga) si Vorobei au luptat de la egal la egal. Echilibrul meciului a fost insa stricat de deciziile centralului francez
"Minerii" lui Mircea Lucescu nu au evoluat deloc rau, si probabil ca ar fi obtinut un rezultat mai bun daca nu ar fi evoluat in ultimele 30 de minute in doar noua jucatori de camp. Arbitrul francez Eric Poulat l-a eliminat in minutul 43 pe Anatoli Timosciuk pentru un fault asupra lui Camara, iar in minutul 59 l-a trimis la vestiare si pe Cosmin Barcauan pentru cumul de cartonase.

FURIOS. Mircea Lucescu a fost extrem de nervos la finalul meciului si a criticat prestatia centralului din Hexagon. "Nu am venit aici sa pierdem meciul. Am dominat, si este incredibil ceea ce s-a intamplat. Nu vreau sa spun lucruri pe care le-as putea regreta, dar asa am patit si in partidele cu Barcelona si Milan. Muncim degeaba. Ce este cu regula asta de sase secunde?", a spus Lucescu. Potrivit cotidianului The Scotsman, antrenorul roman a ignorat protocolul UEFA. El a intrat ca "o furtuna" in sala de conferinte de la stadionul Celtic Park, a facut aceasta declaratie si a plecat val-vartej, adaugand: "Aceasta este forma mea de protest". Regula de sase secunde de care a amintit Lucescu se referea la faptul ca arbitrul francez le-a acordat scotienilor lovitura libera din care Thomson a inscris, pentru ca portarul Lastuvka a tinut mingea mai mult de sase secunde.

MAI BUNI. Presa din Scotia scrie ca Sahtior a practicat un fotbal convingator, in care si-a demonstrat superioritatea, si ca Mircea Lucescu este un tehnician care are capacitatea de a imprima jucatorilor convingerile sale. La randul sau, autorul unicului gol al meciului, Alan Thompson, a recunoscut ca echipa sa a avut noroc si a beneficiat si de putin ajutor din partea arbitrului. Totusi, dupa acest rezultat, formatia ucraineana nu mai poate spera decat la o calificare in "16-imile" Cupei UEFA. In celalalt meci al grupei F, Barcelona a invins cu 2-1 pe AC Milan. Ambele echipe, aflate acum la egalitate de puncte, sunt ca si calificate in optimi.

ROMANI
Dintre romani, doar Flavius Stoican si Cosmin Barcauan au fost titulari la Sahtior. Razvan Rat este accidentat, iar Daniel Florea nu a intrat in planurile lui Lucescu. Nerefacut complet dupa accidentarea suferita in meciul-tur cu Celtic, Marica a fost introdus pe teren in minutul 68 in locul lui Aghahowa. Dumitru Mitu a prins 30 de minute in meciul pe care echipa sa, Panathinaikos, l-a terminat la egalitate, 1-1 pe "Highbury", cu Arsenal. In schimb, Chelsea, fosta echipa a lui Adi Mutu, are punctaj maxim si este matematic in optimi. Mai departe merge si Inter, care, cu 10 puncte, nu mai poate pierde calificarea.

REZULTATELE DE MARTI
Grupa E
  • Arsenal - Panathinaikos 1-1
    Henry ’16 - penalty / Cygan ’75 - autogol
  • PSV Eindhoven - Rosenborg 1-0
    Beasley ’10
  • Clasament: 1. Eindhoven 9p; 2. Arsenal 6p; 3. Panathinaikos 5p; 4. Rosenborg 1p.

    Grupa F
  • Barcelona - AC Milan 2-1
    Eto’o ’37, Ronaldinho ’89/Sevcenko ’17
  • Celtic Glasgow - Sahtior Donetk 1-0
    Thomson ’25
  • Clasament: 1. Barcelona 9p; 2. Milan 9p; 3. Sahtior Donetk 3p; 4. Celtic Glasgow 3p.

    Grupa G
  • Werder Bremen - Anderlecht 5-1
    Klasnici ’2, ’16, ’79, Klose ’33, Jensen ’90/Iasciuk ’30
  • Inter Milano - Valencia 0-0
  • Clasament: 1. INTER MILANO 10p; 2. Werder Bremen 9p; 3. Valencia 4p; 4. Anderlecht 0 p.

    Grupa H
  • TSKA Moscova - Chelsea 0-1
    Robben ’24
  • FC Porto - Paris Saint Germain 0-0
  • Clasament: 1. CHELSEA 12p; 2. TSKA Moscova 4p; 3. PSG 4p; 4. FC Porto 2p.

    Echipele scrise cu majuscule s-au calificat matematic in optimi.
  • ×
    Subiecte în articol: sport