x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ANAF: Transferuri anchetate

ANAF: Transferuri anchetate

de Daniela Ivan    |    25 Noi 2006   •   00:00
ANAF: Transferuri anchetate

Mutu, Ganea Si Becali, urmariti pana-n panzele albe de Bodu. Averea lui Gigi Becali si transferurile lui Adrian Mutu si Ionel Ganea au intrat din nou in atentia sefului ANAF, Sebastian Bodu. Acesta spune ca a cerut unor agentii fiscale din strainatate date despre aceste transferuri.

Mutu, Ganea Si Becali, urmariti pana-n panzele albe de Bodu. Averea lui Gigi Becali si transferurile lui Adrian Mutu si Ionel Ganea au intrat din nou in atentia sefului ANAF, Sebastian Bodu. Acesta spune ca a cerut unor agentii fiscale din strainatate date despre aceste transferuri.
Bodu a pus iar ochii pe averea lui Gigi Becali si a declarat ieri ca nu i se pare normal ca finantatorul Stelei sa-si sporeasca averea cu 110% intr-un an. "Gigi Becali a ajuns de la un venit de 400 de milioane de euro la aproape un miliard", a spus Bodu, aflat la Sibiu cu ocazia campaniei "S-o facem legal".
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va verifica daca aceasta crestere a averii lui Becali s-a facut legal, cu respectarea legislatiei fiscale. Meciul dintre cei doi se joaca de mai bine de un an, in octombrie 2005 ANAF a pus sechestru asigurator pe averea lui Becali, dar in luna mai 2006 acesta a obtinut in instanta ridicarea sechestrului. Mai mult, Bodu a incercat sa scoata la mezat marca si emblema Stelei, insa Becali a anuntat ca le-a cesionat catre fostul club Steaua, administrat de societatea AFC Steaua, condusa de Viorel Paunescu.

TRANSFERURI. Un alt of al sefului ANAF il reprezinta transferurile unor jucatori vedeta declarate la Fisc la sume cu mult mai mici decat cele reale. Bodu a spus ca a cerut informatii unor agentii fiscale din strainatate, in special din Italia, Spania, Germania, in privinta transferurilor lui Adrian Mutu si Ionel Ganea. Sebastian Bodu a adaugat ca in cazul lui Ionel Ganea este cercetat transferul de la Gloria Bistrita la VFB Stuttgart, in urma caruia clubul roman a incasat suma de 600.000 de dolari, desi o firma din Olanda si-a trecut in cont 2 milioane de dolari.

Evaziune
Becali nu este singurul om de afaceri care finanteaza cluburi de fotbal cu care Bodu a intrat in divergenta. Rand pe rand, Ioan Niculaie, fostul proprietar al FC Brasov, Jean Padureanu, presedintele Gloriei Bistrita, au avut probleme cu Fiscul. Directia Generala a Finantelor Publice Bistrita-Nasaud a pus sechestru pe peluza stadionului Gloria Bistrita si poprire pe conturile clubului pentru datorii catre bugetul de stat in valoare de 1.028.190 de lei. Fiscul a ajuns si la Braila. Aici, Finantele Publice au sechestrat clubul de fotbal Dacia Unirea, pentru datorii de 4 miliarde de lei. Insa clubul avea active de numai 30 de milioane de lei. Bodu a evidentiat ca datoriile vechi ale gruparilor din Liga 1 se cifreaza la peste 97 de milioane de lei, adica circa 30 de milioane de euro.
"U" Craiova - Oltenii, decimati
Antrenorul Universitatii Craiova, Stefan Stoica, nu va putea conta pe serviciile a sapte jucatori in meciul pe care echipa sa il va sustine maine, de la ora 14:00, la Arad, pe terenul lui UTA. Dorel Stoica, Craciunescu, Ciuca, Gargalie si Florin Costea sunt accidentati, in timp ce Dananae si Velcovici sunt suspendati. "Ne va fi foarte greu fara colegii care lipsesc, insa noi suntem Universitatea si trebuie sa castigam puncte. Mergem sa invingem, dar e bun si un rezultat de egalitate", a declarat mijlocasul Robert Saceanu, cel care a adus victoria in meciul cu Farul. "Suntem intr-o criza fara precedent la nivelul efectivului, dar sper s-o scoatem la capat", a afirmat si tehnicianul Stefan Stoica. (Mario Morcov)

×
Subiecte în articol: sport becali bodu