x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Antrenament la cumpărături

Antrenament la cumpărături

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    05 Iun 2008   •   00:00
Antrenament la cumpărături

• CORESPONDENŢA DIN ST. GALLEN (ELVEŢIA)
Deoarece şedinţa de pregătire de ieri-dimineaţă nu a mai avut loc din cauza potopului căzut din cer, componenţii naţionalei au profitat de ocazie şi au asaltat un mall din apropierea stadionului.

• CORESPONDENŢA DIN ST. GALLEN (ELVEŢIA)
• CORESPONDENŢA DIN ST. GALLEN (ELVEŢIA)
Deoarece şedinţa de pregătire de ieri-dimineaţă nu a mai avut loc din cauza potopului căzut din cer, componenţii naţionalei au profitat de ocazie şi au asaltat un mall din apropierea stadionului.


Treziţi în faţa unei pauze neaşteptate după anularea antrenamentului, jucătorii au fost la cumpărături, la mall-ul de la AFG Arena, însoţiţi de secunzii Ştefan Iovan şi Gabriel Boldici. Timp de aproximativ o oră, tricolorii au vizitat magazinele dintr-un mare complex comercial aflat în faţa arenei unde România se va antrena pe toată durata sejurului de la Abtwil. Atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu, a preferat mai mult magazinele de parfumuri, în rest jucătorii căutînd, în special, zonele dedicate articolelor sportive. Trico­lorii nu şi-au achiziţionat prea multe produse, unii dintre ei declarînd că nu sînt prea entuziasmaţi de oferta magazinelor. Spre finalul vizitei în magazine, jucătorii şi cei doi antrenori au ocupat cîteva cafenele, timp în care o vînzătoare de la un magazin sportiv a venit cu un tricou pe care a strîns autografele ma­jo­rităţii jucătorilor.


În acest timp, oficialii federaţiei s-au înfruntat într-o partidă de ve­rificare cu reprezentanţii presei. S-a pus problema amînării partidei, dar Ionuţ Lupescu a insistat ca meciul să se dispute. Într-o aşezare inedită, cu Emil Săndoi în poartă şi cu Florin Prunea în atac, federalii, la care au mai evoluat Miodrag Belodedici, Daniel Prodan, Sorin Cojocaru, Cristi Iancu, au reuşit să întoarcă rezulta­tul în favoarea lor după ce au fost conduşi cu 2-0, 3-2 şi 4-3, impu­nîndu-se cu 5-4. Alt amănunt interesant, arbitru a fost preşedintele CCA, Constantin Gheorghe.
 

Marketing: Avem imagine zero!

De cînd se află în Elveţia, delegaţia României a avut o singură acţiune oficială, şi aceea ratată. Asta deoarece selecţionerul Victor Piţurcă a refuzat dialogul cu presa, la fel ca şi alţi jucători reprezentativi.

 
DESCHIŞI. Alte delegaţii prezente la EURO au o deschidere diferită faţă de opinia publică. Elveţia, de exemplu, a organizat un antrenament deschis, la care suporterii şi-au plătit bilet, dar au asistat la un spectacol incendiar. Jucătorii şi antrenorii au intrat în arenă, precum la marile meciuri din NBA, fiind prezentaţi cu mare fast, toţi dînd mîna cu cei de pe margine. Alt exemplu: Italia, echipă aflată cu noi în grupă, are zilnic programate antrenamente deschise, urmate de conferinţe de presă. O situaţie si­milară se întîmplă la Germania, unde antrenamentele sînt vizionate de mii de oameni, iar la finele lor se aprind artificiile. De altfel, pînă în prezent, Piţurcă este singurul selecţioner, din cei 16, care n-a făcut vreo declaraţie oficială la turneul final. Singura formaţie mai reticentă în relaţiile cu presa mai este Turcia, în cantonamentul echipei fiind mai mereu nevoie de intervenţia forţelor de ordine, pentru a-i potoli pe ziarişti. Cu toate acestea, se­lecţionerul Fatih Terim a susţinut conferinţe de presă. Din partea românească ar exista ceva speranţe ca azi să fie permis accesul presei la ultimele 15 minute ale antrenamentului de la ora 12:00. Important ar fi şi să nu plouă!
 

Paradox: Zürich, oraşul şantier

Zürich, oraşul unde România debutează la EURO, nu pare a fremăta la marele eveniment pe care-l găzduieşte.
Lumea îşi vede liniştită de treabă, ba chiar şi afişele sînt destul de puţine. La stadion încă se mai lucrează. Macarale, muncitori, amestecaţi cu voluntari, robotesc de zor ca totul să fie gata în timp util. Din această cauză, ziariştii acreditaţi nu pot intra încă pe porţile stadionului, accesul lor fiind interzis. În oraş se munceşte intens la zonele destinate fanilor, ridicate în preajma lacului. Deşi treaba nu s-a terminat, biletele puse în vînzare pentru Fan Zone s-au epuizat ca pîinea caldă, deşi nu sînt chiar ieftine: 30 de franci elveţieni (20 de euro). Aici se vor putea viziona meciurile pe ecrane uriaşe, spectatorii avînd la dispoziţie tribune special amenajate. În rest, la tot pasul terase pline cu elveţieni, mari consumatori de bere. Suporterii nu au ajuns încă.

×
Subiecte în articol: sport