x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Antrenorul fostului cosmar

Antrenorul fostului cosmar

17 Ian 2005   •   00:00

Rivalitatea dintre FC Arges si Universitatea Craiova a fost mereu prilej de scandaluri. Noul antrenor al pitestenilor si fosta glorie a "Craiovei Maxima", Sorin Cartu si-a amintit ca meciurile pe care le sustinea la Pitesti erau din start pierdute.

ANDREI NICOLESCU

MISIUNE. Sorin Cartu va incerca din rasputeri sa salveze de la retrogradare formatia FC Arges, o echipa aflata in suferinta si de care nu-l leaga amintiri prea placute
Sorin Cartu a rememorat pentru Jurnalul National doua episoade legate de meciurile disputate la Pitesti intre FC Arges si Universitatea Craiova.

POVESTE. "Toata lumea stie ca aici arbitrii se aprovizionau cu piese de Dacia, care nu se gaseau deloc inainte de Revolutie. Era normal sa le dea o mana de ajutor atunci cand le era mai greu. Cand veneam sa joc cu FC Arges nu-mi placea deloc, pentru ca stiam ca vom fi «facuti» de arbitri pe doua planetare sau un set motor. Mama, ce lupte mai dadeam pe-aici!", rememoreaza Cartu.

FURAT. Fostul jucator al Universitatii spune ca nu poate uita cum, in 1991, era foarte aproape sa piarda titlul din cauza unui meci de la Pitesti, arbitrat de buzoianul Cristian Teodorescu: "Il tin minte si acum, ne-a facut rau de tot, ca-mi venea sa urlu. Am pierdut meciul cu 2-0, dar am fost furati pe fata".

REMEMBER
Meciul de care a pomenit Sorin Cartu a avut loc in etapa a 31-a a campionatului ’90-’91. Aflat atunci in primii ani de antrenorat la Universitatea Craiova, Cartu a venit sa joace la Pitesti din postura de lider al clasamentului, la o distanta de doua puncte de Steaua. In minutul 8, Emil Sandoi a marcat un autogol, iar dupa prima jumatate de ora, Marian Pana a facut 2-0. Apoi FC Arges s-a baricadat si nu a mai primit gol. Dupa pauza, arbitrul intalnirii a dat gazdelor mai mult de 5% ajutor, insa martorii oculari sustin ca el nu a influentat rezultatul. In urma infrangerii, Craiova a fost egalata la puncte de Steaua, dar, in cele din urma, si-a adjudecat titlul la golaveraj.
SPERANTE
Aflata momentan pe locul 12, la un singur punct de "lanterna rosie", FC Arges are ca obiectiv salvarea de la retrogradare. Acest lucru este posibil, crede Cartu, daca se vor strange 20-21 de puncte in retur. Antrenorul pitestenilor isi doreste ca aceste puncte sa fie adunate inainte de meciurile cu Rapid si Dinamo, de pe teren propriu, programate in ultimele trei etape. Un simplu calcul arata ca antrenorul Argesului si-a propus sa castige toate meciurile de acasa, luand in calcul doar doua infrangeri, cu Steaua si FC National. "Daca ajungem la 45-46 de puncte, in total, le vom lua banii celor de la Liga pe drepturile de televizare", spune Cartu.
×
Subiecte în articol: sport cartu