x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Aproape de Bosfor

Aproape de Bosfor

06 Ian 2005   •   00:00

Transferul lui Mihaita Plesan la Galatasaray este aproape de finalizare, singura piedica pentru cumpararea sa de catre echipa lui Gheorghe Hagi fiind Ovidiu Petre.

MARIO MORCOV, VICENTIU NEAGOE

VIS. Internationalul Mihaita Plesan s-ar putea transfera la echipa idolului sau, Gica Hagi
Dinel Staicu a negociat miercuri seara, cu impresarul Victor Becali, cedarea lui Mihaita Plesan la Galatasaray.

PIEDICA. Cei doi au ajuns la un acord, suma vehiculata fiind de 1,2 milioane de dolari, salariul mijlocasului la gruparea de pe malul Bosforului fiind de aproximativ jumatate de milion de dolari pe sezon. Exista si o problema, Galatasaray avand prea multi jucatori straini in lot, motiv pentru care trebuie sa se desparta de unul dintre acestia. Cel vizat pentru transfer este romanul Ovidiu Petre. Singura oferta venita pe adresa fostului "bancar" este cea de la Steaua, neconfirmata insa oficial. In aceste zile, impresarul Gica Popescu se afla la Istanbul, unde incearca sa parafeze mutarea idolului din Banie la Istanbul.

BANI. Transferul lui Mihaita Plesan ar rezolva multe din problemele financiare pe care le traverseaza Universitatea. "Sper sa reusim sa cumparam jucatori de valoare, cu ajutorul carora sa intarim echipa pentru a iesi din situatia rusinoasa in care ne aflam", a comentat "Badita". Antrenorul oltean a precizat ca urmareste niste jucatori argentinieni care dau probe la Craiova, dar doreste sa-i aduca pe Narcis Raducan si pe Constantin Schumacher, cu ultimul purtand deja o discutie. Pana acum, singurul jucator nou la Universitatea e Corneliu Papura, revenit dupa imprumutul la AEL Limassol. Daca Plesan va pleca, Dinel Staicu vrea sa-l readuca pe Ionut Rada, pe care conducerea giulestenilor intentioneaza sa-l cedeze Brasovului, in contul transferului lui Mugurel Buga.

PLESAN IN TOPUL GOLURILOR
Potrivit unui sondaj efectuat de canalul de televiziune Eurosport, Plesan ocupa locul 18 in clasamentul celor mai frumoase goluri reusite in Europa in anul 2004. Olteanul a ajuns pe aceasta pozitie gratie reusitei din partida amicala pe care nationala Romaniei a sustinut-o in vara anului trecut in compania Germaniei. Primul loc i-a revenit atacantului suedez Zlatan Ibrahimovici, atunci cand acesta evolua pentru Ajax Amsterdam. Golurile luate in considerare in acest sondaj au fost marcate atat in competitiile interne de pe "batranul continent", cat si in cupele europene sau la Campionatul European.
×
Subiecte în articol: sport