x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Arbitri din România?

Arbitri din România?

de Marius Mihalcea    |    25 Aug 2009   •   00:00
Arbitri din România?
Sursa foto: Răzvan Păsărică/Rpressport.ro/Intact images

Steaua şi Dinamo vor arbitri străini la derby-ul de duminică, dar preşedintele CCA, Vasile Avram, avertizează că timpul rămas până la ora meciului este scurt şi din acest motiv acesta ar putea fi încredinţat unei brigăzi autohtone.



Programat duminică, în Ghencea, de la ora 21:00, în direct la Antena 1, "Clasico de România" a început încă de ieri, când atât Dinamo, cât şi Steaua au trimis la CCA cereri pentru a fi arbitrate de o brigadă din străinătate. Vasile Avram a luat la cunoştinţă doleanţa comună a celor două cluburi, însă a transmis că un răspuns clar în acest sens va avea abia în cursul zilei de miercuri.

"Într-adevăr, dimineaţă am verificat faxurile sosite şi am observat că Dinamo, iar ulterior Steaua au făcut câte o solicitare pentru a avea arbitri străini la derby. Eu am trimis deja cereri către federaţiile din Italia, Spania şi din Ucraina, dar dacă până miercuri, la ora 14:00, nu vom primi acordul din partea forurilor respective, meciul va fi condus de o brigadă ro-mânească. Mai târziu nu se poate, pentru că nu mai este timp, trebuie să se facă rezervările la biletele de avion pentru arbitrii respectivi", a explicat ieri noul şef al CCA.

"Toate cheltuielile cu deplasarea arbitrilor străini vor fi suportate de clubul organizator, Steaua în cazul de faţă, şi diferă în funcţie de ţara de unde provin aceştia. Baremurile sunt însă aceleaşi, e vorba despre baremul internaţional la nivelul competiţiilor organizate de UEFA".


S-au modificat baremurile arbitrilor
Comisia Centrală a Arbitrilor a anunţat ieri, baremurile arbitrilor români pentru sezonul 2009-2010. Pentru fiecare partidă condusă în Liga 1, un central va primi 5.340 de lei, un arbitru asistent va câştiga 3.560 de lei, iar arbitrul de rezervă va avea un barem de 1.334 de lei. Observatorul oficial al unui meci din Liga 1 va primi o indemnizaţie de 1.649 de lei.

Pentru un meci condus în Liga a 2-a, un arbitru central va câştiga 952 de lei, asistenţii câte 767 de lei, rezerva 200 de lei, iar observatorii de arbitri şi de joc câte 656 de lei. Altfel, astăzi, la Casa Fotbalului, Vasile Avram va fi prezentat oficial ca noul preşedinte al CCA. Membrii comisiei urmează să fie validaţi în şedinţa CEx din 23 septembrie.

×
Subiecte în articol: sport steaua - dinamo