x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ARMENIA - ROMANIA 1-1 / La un pas de despartire

ARMENIA - ROMANIA 1-1 / La un pas de despartire

19 Noi 2004   •   00:00
ARMENIA  -  ROMANIA 1-1 / La un pas de despartire

Tricolorii second-hand au sosit miercuri seara in tara dupa deplasarea incheiata rusinos in Armenia. La aeroport, au fost primiti cu ironie si cu ostilitate de un grup numeros de suporteri.

MIHAI IGIROSANU

Primul jucator care a iesit din vama aeroportului a fost stelistul George Ogararu. Cu privirea in pamant, Ogararu a fost apostrofat de suporteri, care l-au intrebat: "Ce ati facut, bai, nesimtitilor?!".

IRONII. Adrian Mutu nu a scapat nici el de criticile fanilor: "Lasa-ne, frate! Du-te si trage pe nas!". La aparitia celorlalti jucatori, printre care Dica, Neaga si Paraschiv contestatarii s-au dezlantuit: "Varza mai sunteti! Bravo, felicitari!" sau "Jucati fotbal pentru tara, mercenarilor!". La aparitia presedintelui FRF, Mircea Sandu, suporterii l-au luat si pe acesta in colimator: "Nasule, lasa-ne, ca ne-am saturat de tine!". "L-am sustinut, il sustin, insa exista posibilitatea sa incheiem relatiile contractuale in conditii amiabile. O sa vedem saptamana asta, pana duminica. Nu stiu daca vrea Puiu sa plece, dar exista si aceasta posibilitate. Vom face o analiza in Comiteul Executiv si exista varianta sa fie si un antrenor strain", a spus Nasu’.

LOZINCA. La aparitia lui Iordanescu, suporterii au inceput sa-i cante: "Partidul, Iordanescu, Romania!", dupa care au scandat "Demisia! Demisia!". Intrebat despre reactia acestora, selectionerul a spus: "E fireasca. E un rezultat care supara, produce amaraciune. Le inteleg reactia".

FINAL. Respectiva sedinta la care s-a referit presedintele FRF va avea loc in cursul zilei de duminica, atunci cand selectionerul va trebui sa prezinte in fata Comitetului Executiv concluziile si explicatiile pe care le detine dupa semi-esecul de pe stadionul "Republican" din Erevan. Graba cu care Mircea Sandu a convocat Comitetul Executiv spune multe despre atitudinea pe care seful FRF o va adopta in privinta lui Iordanescu.

BANEL NICOLITA A FOST URMARIT DE AJAX

Pe langa Mihaita Plesan si Razvan Cocis, clubul Ajax Amsterdam il mai are in vizor si pe jucatorul lui "Poli" AEK Timisoara, Banel Nicolita. Poreclit Jardel, acesta a impresionat la fiecare evolutie in tricoul echipei nationale de tineret. "Secundul" lui Ajax Amsterdam care a urmarit meciul de tineret a ramas impresionat de calitatile lui Nicolita, mai ales ca acesta poate evolua pe mai multe posturi. Un alt jucator care a atras atentia a fost Claudiu Keseru, dar acesta este foarte greu de tranferat de la FC Nantes. (Sorin Anghel)

"AM EVOLUAT SLAB"
Fostul selectioner al Armeniei, Mihai Stoichita, s-a aratat si el dezamagit de prestatia si de rezultatul de la Erevan: "Explicatiile pentru jocul acesta slab trebuie cautate in alta parte. E dureros sa nu poti bate Armenia, chiar daca ei au reusit cel mai bun joc din cele cinci disputate pana acum. Am stat mult de vorba cu presedintele Federatiei armene, Ruben Hayrapetyan. Ei ne respecta mult, ne considera o echipa mare si erau bucurosi pentru punctul obtinut. Mi-a spus ca au avut noroc sa joace bine, in timp ce noi am evoluat foarte slab".

TETE STATEA DE PLANTON
Prezent miercuri seara in emisiunea "Nasu", administratorul-delegat al lui Dinamo, Cornel Dinu, a facut o dezvaluire, sustinut de presedintele LPF, Dumitru Dragomir, aflat intr-o interventie telefonica: "Am fost la Praga martorii unui eveniment incredibil. Cu o zi inaintea meciului cu Cehia, eram amandoi in holul hotelului. L-am vazut pe Tete Moraru facand planton la camerele jucatorilor. Daca trebuie sa faci plantoane pentru a nu-ti fugi jucatorii cu o noapte inainte de a li se canta imnul, inseamna ca ideea de echipa nationala a disparut complet".

Bogdan Stelea, initiatorul grevei

TACE SI LE FACE. Bogdan Stelea (dreapta) a fost cel care a gandit atitudinea de silenzio stampa
Ideea intrarii in silenzio stampa i-a apartinut lui Bogdan Stelea, capitanul tricolorilor de la Erevan. Portarul lui Dinamo i-a convins pe jucatorii convocati pentru aceasta deplasare sa nu ofere declaratii presei. El a fost sprijinit in acest demers de Adi Mutu, care, desi aflat in stare de suspendare, si-a permis sa se amestece in bucataria interna a lotului pregatit de Iordanescu. Cei care au fost foarte mandri de "tacere" s-au aratat proaspat convocatii Goian, Danut Munteanu, Danciu si Pascovici, acestia dandu-si aere de mari vedete. La finalul jocului, cei care au murdarit tricoul echipei nationale au refuzat sa dialogheze cu ziaristii, asa cum s-a intamplat pe toata durata deplasarii in Armenia. Cand erau intrebati de reporteri: "Ati vorbit pe gazon?", jucatorii bagau capul in pamant, fara sa realizeze situatia in care au adus echipa nationala. Interpelat daca este dezamagit de rezultatul consemnat pe tabela de marcaj, Adrian Mutu a dat aprobator din cap, refuzand sa deschida gura. Un gest normal, dupa ce in ultimele luni a lucrat mai mult cu nasul.
×
Subiecte în articol: sport