x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Aşteptăm primul pas

Aşteptăm primul pas

de Florin Gongu    |    13 Aug 2008   •   00:00
Aşteptăm primul pas

GALATASARAY – STEAUA ● Roş-albaştrii caută a treia prezenţă în grupe
Pentru a se califica din nou în grupele Ligii Campionilor, Steaua are de trecut în această seară, de la ora 21:15, în direct pe Antena 1, proba de rezistenţă de la Istanbul. 



GALATASARAY – STEAUA ● Roş-albaştrii caută a treia prezenţă în grupe
Pentru a se califica din nou în grupele Ligii Campionilor, Steaua are de trecut în această seară, de la ora 21:15, în direct pe Antena 1, proba de rezistenţă de la Istanbul.  

Căpitanul Mirel Rădoi, sud-americanii Zapata, Dayro Moreno, Toja sau Arthuro vor înfrunta o echipă turcă ameninţată că nu are voie să rateze grupele, dar şi peste 25.000 de suporteri fanatici temuţi în toată Europa.

CONFIRMARE. Înaintea plecării spre Istanbul, principalul finanţator al Stelei, Gigi Becali, a ţinut să-l asigure de continuitate pe antrenorul Marius Lăcătuş: "Vă repet pentru a suta oară, postul lui Lăcătuş nu este în pericol. Nu are nici o legătură meciul de Liga
Campionilor cu postul lui Lăcătuş. Vorbesc româneşte, nu turceşte. V-am spus, nu se pune problema demiterii lui Lăcătuş. Niciodată! Are un caracter prea frumos ca să-l dau afară dintr-o dată. Şi, fiindcă are caracter frumos, Dumnezeu îi va ajuta şi o să vedeţi că se va califica din nou în grupele Ligii. Eu mizez în viaţă pe oameni buni". Despre deznodămîntul confruntării, Becali a fost tranşant: "Sînt de mulţi ani în fotbal. Ştiu foarte bine cum sînt meciurile tensionate. Şi acesta va fi unul. Este frumos în Liga Campionilor, dar pînă la urmă jucăm cu Galatasaray. Nu ar fi sfîrşitul lumii dacă am fi eliminaţi şi am ajunge în Cupa UEFA. Nu trebuie să facem o tragedie". Steaua a efectuat aseară antrenamentul oficial pe Ali Sami Yen, iar astăzi jucătorii vor ieşi la o scurtă plimbare în Istanbul.

ATMOSFERĂ
"Îmi aduc aminte de un meci cu Juventus. Am crezut că se va rupe stadionul. Se cutremura gazonul. Steaua are jucători de naţională şi această presiune nu ar trebui să-i mai impresioneze"
Gică Popescu

DRAGOSTE
"Sînt două cluburi care au contribuit mult la cariera mea de jucător. Era mai bine să nu joace între ele, să se califice amîndouă. Ţin la amîndouă, mi-e greu să mă împart. Totuşi, e 1% în plus pentru Steaua"
Gică Hagi

Optimism

Bun cunoscător al fotbalului turc, antrenorul lui Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a prefaţat "dubla" care debutează în această seară: "Steaua are prima şansă cu Galatasaray şi are avantajul că a avut performanţe în cupele europene în ultimul timp, faţă de jucătorii tineri ai Galatei. La Istanbul nu va fi un meci uşor, turcii vor da absolut tot pe teren. Sînt convins că totul se va decide la Bucureşti. Totuşi, e greu de dat un pronostic, echipele sînt echilibrate valoric", a spus Lucescu.  

Rădulescu: "Steaua are prima şansăcu Galata!"

Directorul Şcolii Federale de Antrenori, Mircea Rădulescu, a declarat că formaţia din Ghencea e favorită în această seară: "Galatasaray nu mai este echipa din urmă cu cîţiva ani, iar stilul nostru nu le convine turcilor. Noi jucăm ceva mai elaborat, în timp ce ei sînt mai repeziţi".

Prime uriaşe pentru Galatasaray

Conform cotidianului Fotomac, jucătorii lui Galatasaray vor fi recompensaţi cu prime în valoare totală de 2,7 milioane de euro în cazul în care vor trece de Steaua în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Potrivit sursei citate, conducerea clubului din Istanbul îi va anunţa în această dimineaţă pe fotbalişti că, în cazul în care vor accede în grupe, vor primi jumătate din suma de 5,4 milioane de euro care va veni de la UEFA. Un alt cotidian sportiv din Turcia, Fanatik, scrie că portarul italian Morgan de Sanctis este încrezător în şansele Galatei în întîlnirea cu Steaua. "Eu văd în ochii coechipierilor mei încrederea că vom cîştiga. Sîntem o echipă adevărată", a spus De Sanctis. Potrivit jurnalului Star, antrenorul Michael Skibbe nu îl va folosi pe De Sanctis, poarta echipei din Istanbul urmînd să fie apărată de Aykut. Sabah scrie că Skibbe va folosi un singur atacant, Shabani Nonda, care ar urma să fie susţinut de Arda Turan. Hurriyet notează că stelistul Mirel Rădoi se va afla sub marcajul strict al lui Mehmet Topal.

×
Subiecte în articol: sport steaua