x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Atletism - Romania nu are echipa

Atletism - Romania nu are echipa

de Madalina Corbeanu    |    18 Iul 2006   •   00:00
Atletism - Romania nu are echipa

Recent intoarsa din vacanta petrecuta in Italia, Violeta Beclea-Szekely a facut o scurta radiografie a atletismului romanesc si a activitatii sale la COSR.

Violeta Beclea-Szekely spune ca inca nu s-a obisnuit cu postura de spectator si cu emotiile pe care le simte atunci cand urmareste un concurs de atletism. Din ianuarie lucreaza la COSR, unde ocupa functia de director al departamentului marketing si comunicare. "Este o munca de echipa, unde realizarile nu mai sunt personale, ca atunci cand eram pe pista", marturiseste Violeta.

SOLUTII. Desi recunoaste ca inceputul de an nu a fost unul bun pentru atletii nostri, fosta campioana crede ca atletismul romanesc are resurse umane de a reveni in linia intai. "Trebuie sa avem rabdare cu cei care vin din urma si sa le acordam tot girul nostru. Realitatea este ca atletismul romanesc nu are o echipa pe care sa o alinieze la ora actuala, dar performante individuale va avea si trebuie sa aiba." Una dintre solutiile de redresare ar fi, in opinia fostei sportive, incurajarea selectiei: "Trebuie sa rezolvam problema antrenorilor, care nu prea mai exista, pentru a forma o echipa si sa nu ne mai multumim doar cu rezultate individuale".

RETRAGERE. Luna trecuta, fosta atleta Violeta Beclea-Szekely a avut parte de o retragere modesta, cu mult sub nivelul performantelor sale. Violeta crede ca ar face si acum fata competitiei, "cu multa munca si vointa. In sport, ca si in dragoste, nu mai exista varsta. Departajarea se face in functie de munca si de sacrificiile depuse". Cele mai frumoase amintiri raman cursele in care era incurajata din tribune de fiica ei, Alexandra: "Striga cat putea de tare, «hai, mami», si o data cu ea toti spectatorii, pe care reusea astfel sa-i invete romaneste".

RETETA
"Cu multa munca si vointa eu cred ca totul este posibil, mai ales ca si acum se alearga in jurul performantelor realizate de mine. Se pare ca in sport, ca si in dragoste, nu mai exista varsta. Departajarea se face in functie de munca si de sacrificiile depuse"
Violeta Beclea-Szekely

×
Subiecte în articol: sport