x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Au chip de Ligă

Au chip de Ligă

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    28 Iul 2008   •   00:00
Au chip de Ligă

STEAUA – AS ROMA 3-1  ●  Prezentare occidentală, victorie de palmares
Peste 20.000 de suporteri au savurat sîmbătă seară prezentarea în stil occidental a echipei lui Marius Lăcătuş, dar şi o victorie de palmares în faţa vicecampioanei Italiei, AS Roma.



STEAUA – AS ROMA 3-1  ●  Prezentare occidentală, victorie de palmares
Peste 20.000 de suporteri au savurat sîmbătă seară prezentarea în stil occidental a echipei lui Marius Lăcătuş, dar şi o victorie de palmares în faţa vicecampioanei Italiei, AS Roma.

După prezentarea lotului pentru noul sezon din Liga 1, care a debutat în acest week-end, antrenorul Marius Lăcătuş a ales primul "11" pentru amicalul de lux contra Romei, acelaşi pe care va miza şi miercuri, la Vaslui, în meciul amînat din prima etapă a noului sezon.

SPECTACOL.
"Fiara" a început cu Zapata – Golanski, Rădoi, Ghionea, P. Marin – Szekely, Ov. Petre, Pleşan, Nicoliţă – Dayro Moreno, Arthuro. De partea cealaltă, antrenorul italienilor, Luciano Spalletti, care nu a putut conta pe patru titulari, Doni, De Rossi, Mexes şi căpitanul Totti, prezent într-una dintre loje, a mizat pe Arthur – Cicinho, Panucci, Loria, Virga – Taddei, Aquillani, Perrotta, Riise – Esposito, Montella. Show-ul stelist a fost deschis de golul 100% columbian marcat de Dayro Moreno (’8), după o pasă de senzaţie a lui Zapata. Repriza secundă a fost şi mai animată, "roş-albaştrii" ducînd scorul la 3-0 prin Bogdan Stancu, în urma unei scheme perfecte la un corner, şi prin Neaga, voleu spectaculos dintr-o centrare a internaţionalului de tineret Ochiroşii. Golul de onoare al Romei a fost opera muntenegreanului Vucinici. După meci, antrenorul Romei, Luciano Spalletti, a declarat: "S-a văzut diferenţa de pregătire. Noi abia de o săptămînă am reluat antrenamentele, dar consider că Steaua ne-ar putea pune probleme chiar dacă am juca la acelaşi nivel de pregătire. Steaua are jucători foarte buni şi cred că va face o figură frumoasă în Liga Campionilor. De ce nu? Mi-aş dori să ne întîlnim şi acolo. Mi-a plăcut Bogdan Stancu de la Steaua. Are execuţii bune, are un joc de calitate şi, fiind foarte tînăr, poate avea o evoluţie importantă în viitor".

Mulţumit

Marius Lăcătuş s-a arătat satisfăcut de prestaţia echipei. "De acum încolo lumea va aştepta ca această echipă să joace la acelaşi nivel. Va fi greu, dar avem la dispoziţie un lot valoros, toţi jucătorii putînd face parte din primul 11. Important e să rămînem cu picioarele pe pămînt şi să tratăm la fel toate jocurile care urmează. E o victorie importantă pentru moralul jucătorilor. După un singur joc nu poţi să spui despre Dayro că merită numărul 10. Şi-a făcut treaba, dar trebuie să joace mereu la acelaşi nivel. Arthuro e un jucător de care Steaua avea nevoie, un jucător de gabarit, de forţă şi, în acelaşi timp, tehnic. Va fi o concurenţă dură pentru ocuparea postului de titular, cu el, Vali Badea şi Kapetanos." "A fost ca şi cum noi conduceam un Fiat, iar ei un Ferrari", a declarat atacantul Romei, Mirko Vucinici.

COMPLIMENT

"Steaua este o echipă frumoasă şi cred că formează un grup foarte puternic. Noi abia am început antrenamentele, în timp ce ei se pregătesc să înceapă
campionatul. Sperăm să întîlnim Steaua şi în grupele Champions League şi să ne întoarcem la Bucureşti"

Francesco Totti - căpitan AS Roma

×
Subiecte în articol: sport steaua