x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Au spart gheaţa!

Au spart gheaţa!

de Florin Gongu    |    30 Sep 2009   •   00:00
Au spart gheaţa!
Sursa foto: /AFP

Încurajată frenetic de publicul din Ghencea, Unirea Urziceni a evoluat curajos şi a obţinut primul punct din această ediţie a Ligii Campionilor.



În faţa unor tribune care s-au umplut până la urmă mai mult de jumătate, ialomiţenii au încercat să se baricadeze în apărare, dar au primit gol după doar cinci minute. Epaminonda Nicu a pierdut un duel aerian, balonul a sărit în spatele fundaşilor centrali la Tasci, care a înscris cu un şut plasat pe lângă Arlauskis. Luată prin surprindere, Unirea putea totuşi să egaleze cu noroc după alte cinci minute, când centrarea lui Tibi Bălan a fost apreciată greşit de Lehmann, dar balonul s-a scurs la mică distanţă de bară. A fost semnalul revenirii, dar echipa lui Dan Petrescu a presat fără rezultat până la pauză, când l-a pierdut şi pe Tibi Bălan, accidentat.

Elanul ialomiţenilor nu s-a domolit nici la reluare, iar Varga a egalat în minutul 48, cu o reuşită de excepţie la colţul lung, care este şi primul gol din istoria grupării din Urziceni în cupele europene. Nemţii au ieşit apoi din nou la joc, Marica a ratat două ocazii înainte de a fi schimbat, meciul disputându-se în continuare pe contre, cu acţiuni la ambele porţi, dar fără urme pe tabela de marcaj. După meci, Dan Petrescu s-a arătat din nou nemulţumit de scorul final. "Este primul punct, un punct meritat. Am intrat nemeritat cu 0-1 la pauză, ei nu au mai avut nici o ocazie în afară de gol, dar ştiam că putem întoarce. Dacă eram mai inspiraţi la ultima fază sau la finalizare puteam să câştigăm meciul. Regret că am pierdut două puncte. Va fi un meci extraordinar la Rangers, poate fi decisiv în privinţa calificării. Sevilla a demonstrat încă o dată că e cea mai bună echipă din grupă", a spus "Bursucul". "Putem obţine trei puncte, deşi a fost un început neaşteptat pentru noi. Băieţii au arătat de ce Urziceni este campioana României, le mulţumesc şi spectatorilor care ne-au susţinut. Dacă vom obţine un rezultat bun la Glasgow, e posibil ca următorul meci din Ghencea să se joace cu casa închisă", a declarat şi managerul Mihai Stoica.

"Merităm cel puţin un punct, după cum am jucat, le mulţumim spectatorilor care au venit să ne urmărească. Este cel mai important gol din cariera mea, cu puţin noroc puteam obţine o victorie"

Dacian Varga

Au marcat: Varga ('48) / Tasci ('5)

Urziceni: Arlauskis - E. Nicu, Maftei, Galamaz, Bruno Fernandes, Brandan - T. Bălan ('46 Frunză), Ricardo, I. Apostol, Varga ('88 Pădureţu) - Bilaşco ('66 Rusescu). Antrenor: Dan Petrescu

VfB Stuttgart: Lehmann - Celozzi, Tasci, Delpierre, Boka - Hilbert, Khedira, Hitzlsperger, Gebhart - Marica ('66 Schieber), Pogrebniak. Antrenor: Markus Babbel

Stadion: "Steaua"
Spectatori: 15:000
Arbitru: Laurent Duhamel (Franţa)

Alţi români

În afară de Marica, titular în Ghencea, alţi trei internaţionali români au evoluat aseară pentru echipele lor de club în Liga Campionilor. Cristi Chivu a fost integralist la Inter Milano, care a reuşit doar o remiză în deplasare, 1-1 cu Rubin Kazan. Inter a jucat cu un om mai puţin din minutul 60, când a fost eliminat atacantul Mario Balotelli. Mutu a fost şi el titular la Fiorentina, jucând până în minutul 83 al partidei cu Liverpool, câştigată cu 2-0. Tibi Ghioane a intrat la pauză în meciul cu Barcelona, pierdut cu 0-2, iar Standard Liege, echipa antrenată de Ladislau Bölöni, a obţinut în extremis o remiză, 1-1 în deplasarea cu AZ Alkmaar.

×
Subiecte în articol: sport