x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Babbel – mazilit, a venit Gross

Babbel – mazilit, a venit Gross

de Dragos Stoica    |    08 Dec 2009   •   00:00
Babbel – mazilit, a venit Gross
Sursa foto: /Afp/mediafax

După ce suporterii au reacţionat violent în urma egalului cu Bochum, Markus Babbel a fost înlocuit cu Christian Gross, al cărui obiectiv imediat este victoria contra ialomiţenilor.



Ultima dată pe banca elveţienilor de la FC Basel, alături de care a câştigat de patru ori campionatul în "Ţara Cantoanelor" şi a evoluat în Liga Campionilor, Christian Gross a fost "uns" de urgenţă antrenor al adversarei de mâine seară al Unirii Urziceni. Numirea acestuia a venit după gravele incidente ce au urmat egalului obţinut acasă de VfB cu Bochum, care a consfinţit clasarea şvabilor pe un neverosimil loc 16!

"Acum e crucial să salvăm ce mai e de salvat. În primul rând, vreau să învingem miercuri în Liga Campionilor pe Urziceni. Vreau totul de la jucători, pentru ca ei şi fanii să fie din nou fericiţi. Poţi pierde un meci dacă adversarul e mai bun, dar explodez dacă pierdem în faţa unui adversar mai slab. Vreau să văd jucători curajoşi, vreau agresivitate şi luptă pentru fiecare balon, doresc să văd pasiune. Vreau să readuc echipa pe drumul victoriei", a spus Gross, care a condus duminică seară primul antrenament la Stuttgart.

APEL LA MEMORIA LUI ENKE
Pus pe liber în cursul zilei de duminică, Markus Babbel a declarat că lumea fotbalului nu a învăţat nimic din sinuciderea portarului Rober Enke. "Nici chiar cei numiţi «milionari ai fotbalului» nu merită această ură şi ameninţări cu moartea. Sâmbătă, au existat doi jucători în teren de la echipa de tineret care se temeau. Suporterii au indus această teamă. Îi doresc sincer succes lui Gross şi sper ca el să găsească butonul pentru redresarea echipei, pe care eu l-am căutat în zadar", a declarat Babbel.


Brigadă de arbitri din Ungaria
Programat mâine seară pe "Mercedes Benz Arena", meciul dintre VfB şi Unirea va fi arbitrat de o brigadă din Ungaria, formată din Viktor Kassai (la centru), Gabor Eros şi Tibor Vamos (arbitri asistenţi). Delegat din partea UEFA va fi cipriotul Andreas Akkelides, iar observator de arbitri a fost desemnat olandezul Cornelius Bakker.

Campioana României va pleca spre Stuttgart cu o cursă charter în această dimineaţă, urmând ca la ora 20:30 (ora României) să susţină o conferinţă de presă, apoi fiind programat antrenamentul oficial. După toate probabilităţile, Unirea va fi susţinută mâine seară de câteva sute de suporteri, în majoritate aceştia fiind români stabiliţi în Germania, dar va exista şi un grup de susţinători care vor merge din ţară alături de echipa lui Dan Petrescu.

×
Subiecte în articol: sport