x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Banatenii sunt victime perfecte

Banatenii sunt victime perfecte

de Mihai Igirosanu    |    27 Noi 2006   •   00:00
Banatenii sunt victime perfecte
FC VASLUI - POLI TIMISOARA 1-0
Cinci din cinci pentru moldoveni
Vasluiul lui Viorel Hizo a bifat ieri al cincilea succes din tot atatea meciuri, devenind revelatia finalului de sezon. Moldovenii au rapus sambata o echipa banateana croita parca exact dupa chipul patronului sau, Marian Iancu: aroganta, cu mania persecutiei, dar lipsita de valoarea necesara prezentei in varful ierarhiei.

Precedat de un dur razboi al declaratiilor, meciul a fost decis de o executie superba a lui Neagu, un pusti transferat de Adrian Porumboiu la inceputul sezonului de la retrogradata FCM Bacau. In rest, timisorenii au controlat ostilitatile, dar in final victoria galben-verzilor a parut logica. Poli a terminat partida in inferioritate numerica, fundasul Canu fiind eliminat pentru primirea celui de-al doilea cartonas galben.

MOTIVE. La sfarsitul jocului, patronul oaspetilor, Marian Iancu, a gasit repede explicatii pentru esecul echipei pe care o pastoreste, dar, neavand motive sa-l critice pe centralul Alexandru Deaconu, si-a mutat atentia catre asistentii acestuia. "Jucatorii de la Vaslui au fost mai buni si au castigat cu un mic ajutor din partea arbitrilor de margine. Stiam ce se intampla cu acestia si luasem in calcul si, aceasta situatie. Vasluiul a dat un gol perfect valabil, noi am ratat si atunci cand nu am facut-o, ne-au oprit altii", a declarat boss-ul lui Poli Timisoara dupa meci. In replica, finantatorul vasluienilor, Adrian Porumboiu, l-a ignorat pe omologul sau de la Timisoara: "Iancu poate sa spuna ce vrea. Daca si acum poate sa spuna cineva ca am fost ajutati de arbitri risca sa cada in derizoriu", a spus fostul mare arbitru FIFA.

MODEL. Copiind constiincios modelul patronului sau, antrenorul lui Poli, Alin Artimon, a atacat si el cat de subtil a putut brigada de arbitri, lasand de inteles ca aceasta a contribuit la infrangerea Timisoarei. "Am fost invinsi intr-un meci pe care l-am dominat in totalitate. Am pierdut pe greselile noastre. Nu vreau sa comentez arbitrajul. Am ce sa spun, dar vreau sa ma abtin". Patronul Vasluiului era euforic la final. "Ma duc sa ma imbat pentru aceasta victorie. De ani de zile nu am mai facut-o.", a marturisit boss-ul moldovenilor, recunoscut pentru viata sa lipsita de viciuri.

ATAC
"Conducerea lui Poli ar trebui sa se opreasca din acuzele aduse arbitrajelor, mai ales inainte de meciuri. Sunt dezgustat de aceste manevre. Nu se comporta asa nici macar oficialii echipelor din ligile inferioare. Am vazut cum oficialii lui Poli Timisoara au injurat arbitrii pe toata durata meciului. N-am sa pot intelege asa ceva niciodata"
Viorel Hizo
antrenor FC Vaslui

FRUSTRARE
"Am avut patru ocazii clare din ce imi aduc aminte acum, mai ales in a doua repriza. Este un rezultat neconform cu realitatea din teren. Ne-am dorit foarte mult sa castigam. Din pacate, erorile noastre ne-au privat de un rezultat favorabil. Vreau sa mai spun doar ca Timisoara nu isi propune sa castige prin orice mijloace. Daca spun despre arbitri, puteti umple o pagina intreaga"
Alin Artimon
antrenor Poli Timisoara

HIZO, EROUL VASLUIULUI
Unul dintre principalii artizani ai seriei senzationale de rezultate ale echipei vasluiene este antrenorul Viorel Hizo. Readus in prim-plan de Adrian Porumboiu, care l-a adus la echipa, desi tehnicianul iesise oarecum din circuit, Hizo a reusit sa redreseze o corabie care parea sortita scufundarii. Dupa victoria cu Poli Timisoara Hizo era fericit, insa foarte iritat din cauza declaratiilor oferite de banateni. "Sunt fericit. Am invins o echipa, foarte buna, am fost superiori in organizarea jocului si am avut numeroase ocazii de a inscrie. Timisoara ar trebui sa se potoleasca cu criticile la deciziile arbitrilor. Sunt in culpa cu multe. Am avut un 11 metri clar in prima repriza, iar in a doua am fost opriti pe contraatac la o faza in care jucatorul nostru scapase singur spre poarta, iar arbitrul a oprit jocul, desi trebuia sa lase avantaj", a spus Hizo. Tehnicianul a mai precizat ca ii pare rau ca Poli Timisoara "se preteaza la asemenea lucruri". "Inainte de meci, conducerea clubului a venit cu un alai intreg. Vreau sa le transmit ca nu mai este moda camasilor albe, ci a sacourilor negre. L-am vazut si pe domnul Gatejan (n.r. - observatorul partidei, de profesie avocat) de parca eram intr-o sala de judecata. Este regretabil ca Timisoara, cu atatea investitii, se preteaza la asemenea chestii. Ca sa castigi nu trebuie sa apelezi la orice mijloace."
×
Subiecte în articol: sport timisoara poli poli timisoara hizo