x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Banuiti de blaturi

Banuiti de blaturi

28 Oct 2004   •   00:00

Presa turca a dezvaluit ca mai multe partide de campionat din sezonul trecut sunt banuite ca ar fi fost aranjate. Una dintre formatiile implicate in scandal este Besiktas, echipa pregatita in acea perioada de Mircea Lucescu.

DELIA GOMOESCU

VESELI. Besiktas, echipa lui Pancu si a lui Sergen, a pierdut multe meciuri cu zambetul pe buze
Comisia juridica a Federatiei Turce de Fotbal a declansat o ancheta, in vizor aflandu-se trei meciuri decisive pentru evitarea retrogradarii: Diyarbakir - Samsun 1-3, Rize - Sebat 0-1 si Rize - Besiktas 1-0. In urma acestor rezultate, Diarbakir, Rizespor si Sebatspor au scapat de retrogradare, iar in B a "picat" Bursa, formatie antrenata la inceputul sezonului trecut de Gheorghe Hagi.

MANA MAFIEI. Se pare ca in "afacere" sunt implicati membrii unei structuri de tip mafiot condusa de Sedat Peker. Cel putin aceasta a fost concluzia la care s-a ajuns dupa ce au fost interceptate cateva convorbiri telefonice. Intr-una dintre acestea este pomenit numele lui Sergen, unul dintre jucatorii de baza ai lui Besiktas.

Federatia Turca de Fotbal a anuntat ca va cere informatii suplimentare atat reprezentantilor Politiei, cat si altor persoane implicate. Cotidianul Milliyet precizeaza ca forul turc se bazeaza si pe declaratiile fostului arbitru Ali Aydin. Acesta sustine ca oficialul unui club i-a oferit o suma de bani, in perioada cand era inca arbitru, pentru a aranja rezultatul unui meci.

OPINII. In scandal a intervenit si vicepremierul turc Mehmet Ali Sahin, care s-a declarat indignat de faptul ca structurile de tip mafiot au ajuns sa se implice in fotbal. "Nu putem ramane spectatori atunci cand se intampla asa ceva. S-a declansat o ancheta ampla, iar daca se va dovedi ca echipele sunt implicate, se va ajunge in justitie", a spus Sahin.

NEGATIE

"Nu cred asta. Daca asa ceva ar fi existat, am fi facut-o si noi la meciul cu Trabzonspor, in sezonul trecut" - Ergun Gursoy, vicepresedinte Galatasaray

MASURI

"Aceasta este o acuzatie foarte grava. Ali Aydin ar trebui sa dea publicitatii numele persoanei respective, iar atunci Federatia de Fotbal va lua masurile necesare" - Ilhan Cavcav, presedinte Genclerbirligi

HAGI: "FOTBALUL E MAI IMPORTANT DECAT FAMILIA MEA"

Intr-un interviu acordat cotidianului Milliyet, Gheorghe Hagi a recunoscut ca pentru el fotbalul este mai important decat familia. "Nu pot ramane departe de fotbal. Imi fac meseria cu cea mai mare placere. Iubesc fotbalul, care este mai important chiar si decat familia mea. Iar familia mea stie acest lucru", a spus "Regele". El a dezvaluit ca modelul lui in "ale antrenoratului" este Fatih Terim. Hagi spune ca incearca sa aplice filozofia lui Terim si ca face tot posibilul sa mearga pe urmele acestuia. "Terim este cel care a dus spre performanta Galatasaray. A avut mereu ca obiectiv obtinerea cat mai multor succese. Aceasta a fost filozofia lui." Antrenorul roman a mentionat ca nu il intereseaza ce fac celelalte echipe din campionatul Turciei. "Eu sunt inca la inceput de drum, dar Galata va putea repeta performantele pe care le-a avut in trecut in cupele europene chiar in sezonul viitor", a adaugat "Regele". Potrivit cotidianului Milliyet, Hagi se bucura si de sprijinul suporterilor. 92,9 la suta dintre participantii la un sondaj de opinie realizat de site-ul galatasaray.com au raspuns afirmativ la intrebarea: "In urma rezultatelor inregistrate si a evolutiei echipei v-a crescut increderea in Hagi?". Doar 7,1 la suta au dat un raspuns negativ.
×
Subiecte în articol: sport