x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bătaie pentru careul de aşi

Bătaie pentru careul de aşi

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    20 Iun 2008   •   00:00
Bătaie pentru careul de aşi

TURCIA – CROAŢIA  ●  Ora 21:45, în direct pe TVR 1
A doua semifinalistă a CE se va decide în urma sfertului Turcia – Croaţia, un meci care se anunţă fierbinte pe teren, în tribune, dar şi pe străzile Vienei.



TURCIA – CROAŢIA  ●  Ora 21:45, în direct pe TVR 1
A doua semifinalistă a CE se va decide în urma sfertului Turcia – Croaţia, un meci care se anunţă fierbinte pe teren, în tribune, dar şi pe străzile Vienei.

Pentru oricare din cele două echipe, o calificare în semifinalele Campionatului European ar fi o premieră, dar Croaţia pare favorită după ce a obţinut trei victorii în Grupa B. De partea cealaltă, turcii au impresionat la EURO prin revenirile spectaculoase din partidele cu Elveţia şi cu Cehia. Echilibrul se menţine şi la palmaresul direct. Prima confruntare dintre cele două echipe a avut loc la EURO 1996, cînd Croaţia a învins cu 1-0. Au urmat două amicale încheiate la egalitate: în 1997 (1-1) şi în 2004 (2-2). Miza partidei este subliniată şi de interesul uriaş al fanilor: zeci de mii de suporteri croaţi şi turci sînt aşteptaţi la Viena, deşi celor două federaţii le-au fost repartizate oficial doar cîte 5.400 de bilete.

ABSENŢE. De la croaţi vor lipsi atacantul Igor Budan, care va fi operat după ce s-a accidentat la genunchi, şi fundaşul Dario Knezevici, care a suferit o ruptură de ligamente în meciul cu Polonia. În plus, Darijo Srna şi Ivan Rakitici acuză unele lovituri, dar se speră că pot juca în această seară. De partea cealaltă, la turci nu poate evolua Emre Gungor, accidentat, în timp ce Servet Cetin, Emre Aşik şi Gokhan Zan sînt incerţi. În plus, portarul titular Volkan Demirel şi mijlocaşul Mehmet Aurelio sînt suspendaţi.

ECHIPE PROBABILE:

Croaţia: Pletikosa – Corluka, R. Kovaci, Simunici, Pranjici – Srna, N. Kovaci, Modrici, Kranjcar, Rakitici – Olici. Antrenor: Slaven Bilici.

Turcia: Rustu – H. Altintop, Emre Aşik, Servet Cetin, Hakan Balta – Kazim Kazim, Mehmet Topal, Tuncay Şanli, Arda Turan – Nihat Kahveci, Semih Şenturk. Antrenor: Fatih Terim.

ŞANSE

“Sîntem la un meci de semifinale şi, indiferent ce se va întîmpla, Croaţia e o echipă mare. Cu puţină şansă, pe care cred că o merităm, putem învinge orice adversar”
Slaven Bilici - selecţioner Croaţia

ÎNCREDERE

“Avem mare încredere că vom pune multe probleme Croaţiei. Avem jucători mai tehnici, în special în ofensivă, şi, dacă vom fi bine organizaţi în apărare, putem cîştiga”
Mehmet Topal - mijlocaş Turcia

×
Subiecte în articol: sport croatia