x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bătaie pentru Liga Campionilor

Bătaie pentru Liga Campionilor

de Dragos Stoica    |    13 Apr 2008   •   00:00
Bătaie pentru Liga Campionilor

Pe clujeni numai o victorie i-ar menţine în plasa Stelei, în timp ce giuleştenii n-au renunţat la locul 2, care duce în ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor.

Pe clujeni numai o victorie i-ar menţine în plasa Stelei, în timp ce giuleştenii n-au renunţat la locul 2, care duce în ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor.

 

 

“La meciul de la Cluj cu CFR ne vom da la o parte ca să nu cîştige Steaua campionatul.” Aşa au sunat declaraţiile unora dintre rapidişti după ce Comisia de Disciplină a FRF a decis să dea 3-0 la masa verde pentru “militari”, în urma cazului “Bricheta”.

 

 

AU ÎNTORS-O. Între timp, “feroviarii” par să se mai fi răcorit puţin. După ce resemnarea a luat loc furiei după episodul comisiilor, rapidiştii au revenit la sentimente normale faţă de ideea unei competiţii sportive cît de cît corecte, anunţînd că vor încerca ca diseară să plece cu toate punctele de la Cluj. “Întîlnim o echipă care a fost multă vreme pe primul loc şi acum este frustrată, pentru că altă formaţie are prima şansă la cîştigarea titlului. Pe noi ne interesează însă apropierea de cea de-a doua poziţie. Oricum, Rapid nu se dă la o parte din faţa nimănui şi nici nu face alte jocuri decît pe cele proprii. Suporterii să stea liniştiţi, mergem la victorie”, a declarat “principalul” giuleştenilor, Marian Rada. La rîndul său, antrenorul secund-jucător Daniel Pancu a afirmat că ştie prin ce trec acum fotbaliştii de la CFR: “Am trăit o asemenea experienţă la Beşiktaş. Aveam 11 puncte avans la sfîrşitul turului faţă de Fenerbahce, şi la finele campionatului am terminat pe trei, n-am mai prins nici măcar loc de Liga Campionilor. În acest moment, Steaua este favorită la cîştigarea campionatului. Cred că cei de la CFR sînt într-o situaţie foarte grea din punct de vedere psihic şi, dacă vor pierde titlul, va fi numai vina lor. Oricum, s-a ajuns la o situaţie imprevizibilă faţă de începutul acestui miniretur. S-au întîmplat multe lucuri pe care nu cred că le anticipa nimeni”.

 

 

JIGNIT. Pancu s-a arătat extrem de mîhnit de reacţia unuia dintre liderii galeriei din Giuleşti, care i-a recomandat să se transfere la Steaua după ce fotbalistul a declarat că formaţia din Ghencea trebuie admirată pentru modul cum a luptat să revină în bătălia pentru titlu. “Regret că am fost înţeles greşit, dar eu m-am referit pur fotbalistic, la faptul că marea majoritate a jucătorilor Stelei au experienţă şi constanţă. Eu mi-am spus părerea despre clubul Steaua şi nu are rost să revin. Gigi Corsicanu’ (n.r. – preşedintele Ligii Suporterilor Rapidişti, Gheorghe Răducanu) nu trebuia însă niciodată să mă trimită la Steaua. E o jignire foarte mare, putea doar să spună că am greşit.”

 

 

CRIZĂ. De partea cealaltă, gazdele sînt mai tăcute ca niciodată în actuala ediţie de campionat. Dacă pînă acum n-a ratat nici cea mai mică ocazie să se contreze cu adversarii din Bucureşti, preşedintele lui CFR, Iuliu Mureşan, s-a făcut practic nevăzut de cîteva zile. Atmosfera de la Cluj este extrem de încordată şi în vestiar, unde cel mai în formă jucător al lui CFR din actualul campionat, Eugen Trică, se află într-un conflict cu atacantul argentinian Fabbiani. Totul a început după ce Trică i-a solicitat tehnicianului Ioan Andone înlocuirea fotbalistului sud-american, acesta cerîndu-i vineri explicaţii mijlocaşului pentru ieşirea sa. Totodată, Andone este tot mai contestat de o parte radicală a galeriei, în timp ce patronul Arpad Paszkany pare să studieze cu adevărat varianta demiterii staff-ului tehnic.

dragos.stoica@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport