x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Beckham din Giulesti

Beckham din Giulesti

26 Oct 2004   •   00:00

Rapidistul Cristi Ionescu a reusit in derby-ul cu Dinamo, scor 2-1, cel mai bun meci al carierei sale. Fundasul lui Razvan Lucescu a centrat perfect la golurile lui Ilyes si Burdujan, fiind comparat acum cu "galacticul" Beckham.

SORIN ANGHEL

Rapidul are eficacitate 100% pe teren propriu in acest campionat. Printre victimele jucatorilor pregatiti de Razvan Lucescu se numara Steaua, FC National si Dinamo, cele mai importante grupari din Divizia A. La ultimul succes al rapidistilor a contribuit in mod decisiv Cristi Ionescu, 26 de ani. Fundasul care a fost promovat de Razvan Lucescu de la "satelitul" Electromagnetica din cauza problemelor de efectiv a jucat fara trac impotriva "cainilor", dovedind o maturitate extraordinara pentru un jucator care s-a aflat doar la al patrulea joc in Divizia A.

  • Jurnalul National: Cristi, cum e sa joci intr-un derby Rapid - Dinamo, dupa ce pana acum cateva saptamani ai evoluat numai in Divizia B?

    Cristi Ionescu: E tot meci de fotbal, asa ca mare diferenta nu pot spune ca exista. Doar atmosfera din tribune este cu totul alta. La Divizia B jucam cu cel mult 1.000 de spectatori in tribuna, iar aici stadionul e plin, si toti vor sa castigam.

  • Nu ti-au tremurat picioarele cand ai intrat pe teren?

    Nu. Stiam ca voi juca din prima si m-am pregatit foarte bine pentru acest meci, asa ca la ora jocului nu am avut nici un fel de emotii.

  • Cand ai aflat ca vei fi titular?

    Razvan Lucescu mi-a spus ca voi fi titular cu vreo 2-3 zile inaintea meciului.

  • Si te gandeai ca vei reusi sa dai doua pase de gol prin care Rapidul sa castige?

    Ma gandeam doar cum sa iasa bine, sa nu gresesc, si echipa sa piarda din cauza mea.

  • La golul lui Dinamo nu trebuia sa-i faci marcaj lui Danciulescu?

    Trebuia. M-am simtit destul de responsabil dupa golul lui Dinamo si am incercat sa fac tot ce este mai bine ca sa castigam.

  • Si ti-a iesit. Ai centrat perfect la golurile lui Ilyes si Burdujan.

    Am simtit dupa pauza ca putem sa-i invingem. Am dat totul din noi si am reusit sa castigam. La 1-1 nu prea am avut timp sa ma bucur, dar dupa golul lui Burdujan simteam ca zbor. La final, m-am prabusit pe teren. Nu mai stiam ce-i cu mine.

  • Daniel Niculae spunea inaintea meciului ca nimeni nu o sa plece anul acesta cu vreun punct din Giulesti.

    Pana acum asa s-a intamplat, si eu cred ca asa va ramane tot campionatul. Mai prost stam in deplasare, dar sper ca la Craiova sa reusim o victorie care sa ne linisteasca.

  • Poate Rapidul sa castige campionatul sezonul acesta?

    Eu zic ca avem putere sa luam titlul daca devenim mai concentrati. Poate ne ajuta Dumnezeu si etapa urmatoare Steaua si Nationalul fac un meci egal. Dar sa castigam si noi la Craiova.

  • De ce aveti probleme la jocurile din deplasare?

    Conteaza foarte mult ca nu beneficiem de sprijinul publicului, asa cum se intampla la meciurile de acasa.

    DESPRE MECI

    "Ma asteptam ca Dinamo sa iasa la joc, pentru ca m-am saturat de echipe care sa se aseze in careul de 16 metri. Judecand dupa joc, echipa noastra a meritat victoria. Pentru mine, cea mai mare mandrie este ca am castigat meciurile cu toate cele trei echipe din Bucuresti. E prima data in ultimii 10 ani cand Rapid castiga in tur in fata celor trei echipe bucurestene" - Razvan Lucescu, antrenor Rapid

    BECALI

    Partida de duminica seara a fost urmarita din tribuna oficiala si de impresarul Ioan Becali. Acesta a venit la meci impreuna cu fratele sau, Victor, si cu antrenorii Dan Petrescu si Ilie Dumitrescu. Inainte de primul fluier al lui Alexandru Tudor, Giovani a discutat cu suporterii Rapidului, care nu au ezitat sa-i reproseze rezultatele slabe din returul campionatului trecut. Becali a parasit stadionul cu cateva minute inainte de finalul partidei, evitand astfel sa dea ochii cu presa pentru a mai oferi declaratii despre situatia lui Adrian Mutu.

    ARBITRAJ

    Chiar daca a comis unele greseli, lasand impresia in prima repriza ca impinge de la spate pe Dinamo, "centralul" Alexandru Tudor nu a influentat in nici un fel rezultatul final. Eliminarea dinamovistului Cristi Irimia, din minutul 76, a fost cat se poate de corecta, fundasul dreapta primind al doilea cartonas galben dupa un fault dur asupra lui Artavazd Karamyan. La finalul jocului, nici una dintre cele doua tabere nu a avut ceva de obiectat fata de prestatia lui Alexandru Tudor sau a celor doi "asistenti" care au oficiat la acest derby.

    BORCEA A IMPIETRIT

    Directorul executiv al gruparii din "Stefan cel Mare", Cristi Borcea, a avut trairi dintre cele mai variate pe parcursul jocului de duminica seara. Dinamovistul s-a apucat cu mainile de par atunci cand Ionel Danciulescu a ratat cu poarta goala, dupa care a inceput sa danseze cu dispret fata de spectatorii de la tribuna 0 atunci cand acelasi jucator a reusit sa deschida scorul. In pauza, afisand un zambet pana la ureche, Borcea a dialogat cu spectatorii, dar in repriza a doua starea sa de spirit s-a schimbat radical. Oficialul "cainilor" a intrat in panica atunci cand Ilyes a reusit egalarea si s-a innegrit de suparare in momentul in care giulestenii au preluat conducerea pe tabela de marcaj. "Din pacate, la Dinamo sunt jucatori cu experienta, cu cele mai mari contracte din Romania, dar care astazi au jucat foarte slab. Din retur, vom face remaniere", a declarat Borcea.
  • ×
    Subiecte în articol: sport dinamo